Slagersvak Nr 3-2021 Online

s l a g e r s v a k n r 3 2 0 2 1 3 Martijn Schwillens Hoofdredacteur vaktijdschrift SlagersVak m.schwillens@gpmedia.nl C o l o f o n e n D e V i s i e De Visie De zomermaanden vormen in uitgeversland traditiegetrouw de periode dat je als redacteur iets minder wordt geleefd door de waan van de dag of een werkweek die volgepland staat met allerlei afspraken. Doorgaans gebruik ik deze tijd van het jaar om wat afspraken in te plannen met ondernemers in de slagersbranche om gewoon eens aan te horen hoe zij inspelen op een constant veranderende markt (vraag naar meer kwaliteitsvlees, roep om vegetarische alternatieven et cetera). Het meest interessante vind ik om te horen welke stappen zij als onderneming maken om slagerijen te helpen om de (nieuwe) doelgroep te blijven bedienen, zodat deze groep klanten terug blijft komen naar de winkel nu corona steeds minder invloed heeft op het winkelgedrag. Wat al deze ondernemers bindt, is het feit dat zij durven te investeren in hun bedrijf, machinepark en/of productrange om extra waarde te kunnen bieden voor de slager, die hierdoor vlees en vleeswaren in zijn assortiment heeft waarvoor de klant graag terugkomt. Want of het nu door de kwakkelzomer komt of niet, de afgelopen maanden hebben duidelijk gemaakt dat de consument de slager niet links laat liggen voor de gastronomie. Dat kan natuurlijk met de prijs te maken hebben, maar waarschijnlijker is dat de kwaliteit die u biedt de reden is dat mensen steeds vaker uitgebreid koken, barbecueën en/of een gezelschap thuis uitnodigen in plaats van met z’n allen op pad te gaan. In mijn eigen familie- en vriendenkring heb ik meegemaakt hoe mijn gastheer vol trots vertelde over de steak, bavette en tapas die de slager hem had aangeraden. Vóór 2020 nodigde hij standaard zijn gasten uit in een restaurant. Nu het nieuwe normaal weer bijna voelt als het oude normaal, keren de vakbeurzen terug op de agenda. Te beginnen met Meat Expo (zondag 26 tot en met woensdag 29 september 2021), dat eenmalig in combinatie met ‘A Taste of Tavola’ in Kortrijk Xpo wordt gehouden. Dit biedt slagerijen, die iets bijzonders willen ontdekken, dus nog meer kansen om dit tegen te komen. Ook voor Anuga in Keulen (zaterdag 9 tot en met woensdag 13 oktober) staan alle lichten op groen. Ik weet niet hoe u ertegenaan kijkt, maar ik kan alvast niet wachten eindelijk weer een vakbeurs te bezoeken. En voor wie Kortrijk nét iets te ver is, biedt deze uitgave enkele uitgebreide verhalen van ondernemers die zich al jarenlang onderscheiden met een top kwalitatief assortiment vlees en vleeswaren. Veel leesplezier! “ONDERNEMERS DURVEN TE INVESTEREN IN HUN BEDRIJF OF PRODUCTRANGE OM EXTRA WAARDE TE KUNNEN BIEDEN VOOR DE SLAGER, DIE HIERDOOR VLEES EN VLEESWAREN IN ZIJN ASSORTIMENT HEEFT WAARVOOR DE KLANT GRAAG TERUGKOMT” Vaktijdschrift voor de totale slagersbranche Verantwoordelijke uitgever Nederland: GPmedia BV Van Schaeck Mathonsingel 8 6512 AP Nijmegen Telefoon: +31 (0)24 3 246146 E-mail: info@gpmedia.nl Internet: www.gpmedia.nl www.slagersvak.biz Verantwoordelijke uitgever België: GPmedia BV Postbus 10000 2300 Turnhout (B) Uitgever: Peter Peeters Redactie: Martijn Schwillens (hoofdredacteur) m.schwillens@gpmedia.nl Sabine Weller (redacteur) s.weller@gpmedia.nl Sales: GPmedia BV Gerdo van de Peppel (verkoopleider) g.peppel@gpmedia.nl Kevin Peeters k.peeters@gpmedia.nl Emiel Bruning e.bruning@gpmedia.nl Alle orders worden afgesloten en uitgevoerd conform de Regelingen voor het Advertentiewezen, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissements­ rechtbanken en bij de Kamer van Koophandel. Vaktijdschrift Hoordetail heeft het HOI Keurmerk. Dit betekent dat de oplage is gegarandeerd en gecontroleerd. Abonnementen: www.gpmedia.nl of via info@gpmedia.nl Per jaar € 24,- Het abonnement kan elk gewenst moment ingaan. Vormgeving: GPmedia BV Telefoon: +31 (0)24 3 246146 Internet: www.gpmedia.nl Fotografie: Maaike van Esch Druk: PRinterface ISSN: 1872-9363 © Copyright 2021 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie microfilm of welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. SlagersVak besteedt de grootst mogelijke aandacht aan de juistheid van de informatie die in het vaktijdschrift wordt opgenomen. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. De uitgever en de auteurs zijn dan ook op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade, van welke aard ook, die is ontstaan als gevolg van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op de bedoelde informatie. slagersvak Verschijnt 4 keer per jaar - Erkenningsnummer (2590-082X) Vaktijdschrift voor de totale slagersbranche | September 2021 | 2e jaargang no. 3 Special MEAT EXPO & LOGISTIEK COVERSTORY GUY TROCH IMPORT VERLEGT FOCUS NAAR NEDERLANDSE MARKT: ‘MEER VRAAG NAAR KWALITEITSCHARCUTERIE’

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4