Slagersvak Nr 3-2021 Online

s l a g e r s v a k n r 3 2 0 2 1 34 V l e e s e n v l e e s w a r e n Milo Borghans en Martijn Kok van Blyck Leckerneyen Grootmoeders Stoof hebben gegeten. Blyck biedt kant-en-klaar stoofmaaltijden, zonder een berg zout erover. Elk potje is bereid met duurzaam en lekker vlees. Het enige wat je nodig hebt, is een stuk brood, aardappels of frietjes erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. De vraag is er en dankzij Blyck Leckerneyen het aanbod nu dus ook. Want met onze producten kunnen mensen thuis een stoofgerecht of soep maken zonder uren in de keuken te staan.” Dat de Blyck-producten in blik zitten, vindt Borghans geen probleem. “Blik is niet hip, maar onze verpakking draagt wel bij aan een bijzonder lange houdbaarheid, zodat mensen altijd iets in huis kunnen houden voor als ze wat gemakkelijks, snel en lekker op tafel willen zetten zonder toevoegingen. En wat bovendien concurreert met de kant-en-klaarmaaltijden die wél vol zitten met zout, suiker en ander additieven. Voor mij is het trouwens ook heel gek dat er plastic verpakkingen worden gebruikt voor kant-en-klaarmaaltijden en salades. Dat je toevoegingen nodig hebt om de producten in plastic te kunnen tonen. Die gedachtegang snap ik wel, maar ik vind het te gek voor woorden. Onze verpakkingen zijn volledig recyclebaar en de reclame op de displays zijn gemaakt van karton en restproducten van mais en tarwe.” VAN DE SLAGER Voor slagerijen, delicatessen- en vers speciaalzaken is de expertise gevraagd van Blyck Leckerneyen voor de lijn ‘Van de slager’. Deze lijn is voor Foodimpuls Heerenveen en Zaltbommel opgezet. “We kunnen alle slagerijen leveren met onze slagerslijn, die uit acht verschillende producten bestaat. Zo hebben we onder meer gebraden gehaktballen (groot én klein), twee gerechten met Boerderijkip, rundvlees, soepen, hachee en babi pangang. Daarnaast produceren we op aanvraag. Wij zoeken ondernemers met een passie voor verantwoorde voeding”, legt Borghans uit. “Slagers zijn bij uitstek ondernemers die goed kunnen vertellen over de herkomst van de dieren. Zij delen dezelfde passie voor gezond eten en eerlijk vlees als wij. En ze kunnen rekenen op een mooie marge. We zien in de cijfers terug dat het aantal herhaalaankopen onder consumenten groot is.” Borghans beseft dat slagers gevoelig zijn voor het verhaal achter de onderneming en het merk. “In Nederland hebben we zoveel moois lopen en groeien. Ons vlees is afkomstig van dieren uit kuddes voor natuurbeheer. Die niet gefokt worden, maar vanwege het inkrimpen van de kudde of omdat ze te oud zijn, worden gedood voor de slacht. Er zijn steeds meer mensen die vlees willen eten op voorwaarde dat ze weten dat het verhaal erachter klopt. Wij kunnen slagers en consumenten die garanties geven. Wij werken met vaste partners, Kroon Vlees Groningen, Berends Haren, Lindenhoff voor de Hollandse hazen, Albert Dantuma voor het spek en zijn expertise voor het conserveren. Zodoende weten we waar ons vee loopt, wie ze voedt en wie ze slacht.” De lijn ‘Van de slager’ wordt verwerkt bij een slagerij in Friesland, terwijl het vlees, behalve de Boerderijkip, en de verse groenten afkomstig zijn uit Groningen. Dat is ook terug te zien op de verpakkingen. “We hebben gekozen voor de Martinitoren van Groningen en de Waterpoort van Sneek. Dan is voor iedereen duidelijk dat het om een coproductie uit Friesland en Groningen gaat”, lacht Borghans tot slot. Meer informatie: Blyck Leckerneyen, Tel. +31 (0)6-2830 1331 | milo@blyck.nl | info@blyck.nl | www.blyck.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4