Slagersvak Nr 3-2021 Online

s l a g e r s v a k n r 3 2 0 2 1 37 Om écht duurzaam wild te eten zijn de zogenaamde ‘foodmiles’ ook cruciaal. De afstand die het vlees aflegt voor het op je bord terecht komt is een aanzienlijk onderdeel van de uitstoot van broeikasgassen. Daarom krijgt wild bij Ruig alleen het Jagerstrots-label als het uit Europa komt. Daarbij zorgen we ervoor dat ons assortiment van zo dichtbij als mogelijk, zo ver weg als noodzakelijk komt. “Kortom, het gaat om respect en verantwoordelijkheid voor dier, mens en omgeving en om zuinig te zijn op onze planeet. Maar wat goed is voor het dierenwelzijn, is niet per definitie beter voor het milieu. En wild scoort juist op beide punten hoog.” JAGERSTROTS IN HET KORT Écht wild met de vrije natuur van Europa als bron. Dat is Jagerstrots. Vlees met een goed verhaal, waarbij respect voor het dier gegarandeerd is. “Wij bieden wild dat het seizoen ons brengt. Rechtstreeks van de jager, speciaal voor jou geselecteerd. Ons wild komt van zo dichtbij als mogelijk, maar zo ver weg als noodzakelijk. Met de vrije natuur van Europa als bron. De dieren hebben een vrij leven in de natuur gehad, veel bewogen, zelf voedsel bij elkaar gesprokkeld en voor nageslacht gezorgd. Dit zorgt voor een bijzondere smaakbeleving. Bovendien is wild van Jagerstrots een onbewerkt product dus een bewuste keuze. Het voldoet volledig aan de vraag naar eerlijk en puur vlees.” WAT HET SEIZOEN ONS BRENGT “We hebben alles in huis voor een complete wildkaart. Ieder seizoen een andere vleessoort. Want wild is een seizoensproduct waarbij we afhankelijk zijn van wat de natuur ons geeft. We helpen foodprofessionals het verschil te maken met wild van Jagerstrots. We hebben ruime daar ruime ervaring mee en dat zetten we graag in voor jouw succes. De jagers waarmee we samenwerken, jagen met het grootste respect voor het dier en uiterst zorgvuldig. Ze zijn trots op hun beroep als wildbeheerder.” Naast dat onze gekwalificeerde jagers de dieren keuren, registreren zij de dieren ook op diersoort en plaats. Daarna wordt ieder dier voorzien van een wildmerk. De jager houdt bovendien bij wanneer en aan wie hij of zij het wild heeft verkocht. Met andere woorden: het vlees is traceerbaar van jager tot bord. “Wild, op en top duurzaam!” Meer informatie: Koninklijke Ruig, tel. +31 (0)75-684 73 00, www.ruig.nl OVER KONINKLIJKE RUIG Koninklijke Ruig, met hoofdkantoor in het Noord-Hollandse Oostzaan en te vinden in Sligro-vestigingen in heel Nederland, bestaat als familiebedrijf al 130 jaar. We zijn leverancier van een specialistisch en ambachtelijk assortiment in wild en gevogelte met een hoog kwaliteitsniveau. Bij ons kan zowel de bewuste consument als de foodprofessional terecht voor de voeding van de toekomst. Historie, ambacht en actuele kennis dienen hierbij als basis voor de ontwikkeling van het aanbod.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4