Slagersvak nr3 2022 Online

Sl a g e r sVa k n r 3 2 0 2 2 23 sprekersprogramma en activiteiten. Zo komt Slagerspassie met een workshop ‘Hoe maak ik een leuke vlog?’. Die wordt helemaal ingestoken op de eigenaar én de medewerkers, die veelal een stuk jonger zijn dan de slager of winkeleigenaar en beter aanvoelen welk social medium of welk kanaal het beste past bij de doelgroep van de slagerij.” VAKWEDSTRIJDEN Een vertrouwd onderdeel van Slavakto zijn de vakwedstrijden. “We hebben het aantal rubrieken uitgebreid van twee naar vier”, legt Nederhoed uit. “Bekende onderdelen zijn de A-categorie (traditionele worsten en vleeswaren) en B-categorie (salades, maaltijden en soepen), maar daar komt nu de C-categorie bij: vegetarische en hybride (vlees- en plantaardige) producten en de D-rubriek, die als het ware een comeback maakt: showstukken, zoals een gourmetschotel of een kunstwerk. Dit is een oude rubriek, die we voor Slavakto 2022 in een nieuw jasje hebben gestoken. En omdat de beurs op dinsdag en woensdag plaatsvindt, kunnen deelnemers hun producten of showstukken inleveren op maandag. Dit haalt een barrière weg, omdat je voorheen alles op zaterdag, de drukste dag in de slagerij, moest aanleveren. Onze gekwalificeerde keurmeesters hebben er veel zin in”, weet Nederhoed. De Jonge: “Verder vindt tijdens Slavakto de uitreiking plaats van de Gouden Slagersring (innovatieve producten die voor minstens 30 procent uit vlees bestaan), de Ad Bergwerffprijs (vernoemd naar de voormalig voorzitter van “WE WILLEN TIJDENS SLAVAKTO MEER BIEDEN DAN DE TRADITIONELE BEURS, MEER INHOUD GEVEN AAN PROFESSIONALISERING VAN DEZE BEDRIJFSTAK VOLGENS ONZE KERNWAARDEN” KNS), voor de meest innovatieve jeugdige slager, en natuurlijk de prijs voor de Lekkerste Bal Gehakt 2022.” GESLAAGD EVENT Van de Brink pint zich niet vast op aantallen (bezoekers en exposanten) om te bepalen of Slavakto 2022 uiteindelijk als succesvol de boeken in kan. “Wij stellen liever kwalitatieve criteria aan ons event. Als slagers met hun gezin, personeel en/of weekendhulpen komen en na afloop zijn geïnspireerd en jongeren beseffen dat het vak meer is dan vlees in de toonbank en denken: ‘Dit wil ik ook’, dan is de beurs voor ons geslaagd.” Hij benadrukt tot slot: “Door corona is er bovendien een grote behoefte aan ontmoeten. Veel slagers gaan voor de eerste keer in vier jaar weer hun collega’s uit de andere kant van het land zien. Er wordt echt naar uitgekeken. Iedereen heeft er zin in!” Slavakto is dinsdag 4 en woensdag 5 oktober van 14.00 tot 22.00 uur in de Werkspoorkathedraal (Tractieweg 41) in Utrecht. Meer informatie, een overzicht van alle exposanten, het programma en tickets zijn te vinden op www.slavakto.nl Erik Theeuwes, F&B-directeur Loetje

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4