Slagersvak nr3 2022 Online

Sl a g e r sVa k n r 3 2 0 2 2 27 BEREIK JE DOELGROEP Om je klanten te laten blijven komen en het liefst ook nieuwe klanten aan te trekken, wil je een verrassend menu kunnen bieden. “Naast kwaliteit is dan variatie en ‘voor ieder wat wils’ dus heel belangrijk”, aldus Laura. “De jongere generaties vinden helaas nog niet altijd hun weg naar de slager. Maar, door wat meer spannende, trendy gerechten aan te bieden, zou de slagerij deze doelgroep extra kunnen prikkelen.” Laura benadrukt daarom ook het belang van goede promotie. “De consument van vandaag de dag gaat graag voor gemak. Wat dat betreft zijn kant-enklaarmaaltijden ideaal om je doelgroep aan te spreken. Maak kenbaar dat je nieuwe kant-en-klare gerechten aanbiedt en deel aantrekkelijk beeldmateriaal waarmee je de mensen nieuwsgierig maakt. We hebben zelf binnen de campagne mooie seizoensoepen en populaire smaken geselecteerd, waar je zeker op in kunt spelen. Maar als toevallig een ander soepproduct in jouw zaak heel gewild is, kun je daar natuurlijk ook op variëren. Laat je vooral inspireren door de gerechten die onze chefs hebben opgesteld en promoot jouw creaties via social media en in je winkel.” UNILEVER ONDERSTEUNT DE SLAGER De eerste reacties vanuit de branche zijn positief. Zoals gezegd staat de salesafdeling van Unilever nauw in contact met de branche en Laura vertelt dat ze hier en daar al heeft gepeild of de campagne aansluit op de behoeften. “De slagers die we hebben gesproken waren allemaal erg enthousiast. Dat belooft alvast veel goeds. Ik hoop dat we met deze actie een grote groep ondernemers kunnen helpen. Dat is voor ons immers het belangrijkste doel”, vindt ze. “Dat zit ook wel in het DNA van UFS. We werken niet per merk, maar juist per doelgroep. Op die manier leren we de behoeften goed kennen en kunnen we goed inschatten hoe we de doelgroep het beste kunnen bedienen. Zo is ook deze campagne ontstaan. Hopelijk inspireren we de slagers en prikkelen we hun creativiteit, zodat ze in de toekomst zelf zullen gaan experimenteren met nieuwe gerechten, bijvoorbeeld op basis van de soepproducten van Knorr Professional.” Meer informatie: Unilever Food Solutions Tel. +31 (0)10-4394308 | info@unileverfoodsolutions.nl www.unileverfoodsolutions.nl De opbrengst van dit recept is 3500 gram. Hierdoor kun je het gebruiken als een stamppot. Voor alle recepten: scan de QR-code of ga naar www.ufs.com/meerdansoep. “WE WILLEN SLAGERS HELPEN KOSTEN TE BESPAREN, DE OPERATIE SLIM IN TE REGELEN, ÉN MINDER INGREDIËNTEN IN HET MENU TE GEBRUIKEN TERWIJL ZE HUN KLANTEN WEL MÉÉR BIEDEN” Gratin van zoete aardappel op basis van de bloemkool-broccoli soep PUREE MET BLOEMKOOL, BROCCOLI EN AMANDELSCHAAFSEL De Knorr Professional soepen zijn multi-inzetbaar. Probeer bijvoorbeeld deze puree met bloemkool, broccoli en amandelschaafsel op basis van de bloemkool-broccoli soep. INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN 1 st ui zonnebloemolie 2 l water 30 g Knorr Primerba Curry 150 g Knorr Professional Bloemkool Broccolisoep 350 g Knorr Aardappelpuree Poeder 500 g bloemkool diepvries, kleine roosjes 500 g broccoli diepvries, kleine roosjes peper en zout 50 g amandelen BEREIDING • Snipper de ui en fruit deze aan in een soeppan. • Als deze iets glazig is 2 liter water en 30 gram Knorr Primerba Curry erbij. Als het water kookt, warmtebron iets terugdraaien, soeppoeder erdoor strooien, goed doorroeren met een garde en 5 minuten rustig laten koken. • Daarna strooi je door de soep de 350 g Knorr Aardappel Puree poeder. • Goed doorroeren met een garde en 2 minuten op laag vuur rustig omscheppen. • Spatel de ontdooide bloemkool en broccoli door de puree. • De puree kun je makkelijk opwarmen in de oven op 120 graden met 50% vocht. • Hak de amandelen grof en rooster de amandelschaafsel goudbruin in de oven of in een pannetje. Strooi op het laatst over de puree.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4