Slagersvak nr3 2022 Online

Sl a g e r sVa k n r 3 2 0 2 2 35 “DANKZIJ ONZE LOADED TOPPINGS KAN DE SLAGER OP EEN EENVOUDIGE MANIER ZIJN EIGEN DRAAI GEVEN AAN VLEES EN MAALTIJDEN. DE TOPPINGS ZIJN AL VOLLEDIG OP SMAAK EN GEMAKKELIJK TE VERWERKEN” Dat vereenvoudigen van het proces is eigenlijk ons hoofdthema tijdens Slavakto. Wij willen de verbinding maken tussen onze producten en de slager, en hem of haar op zo’n manier helpen, dat hij vers vlees en verse maaltijden gemakkelijker smaakvoller kan maken. Tevens laten we zien hoe de slager op een eenvoudige manier allerlei afleidingen tot maaltijden kan verwerken.” LOADED TOPPINGS EN SLICEABLE SAUCES Nieuw in het assortiment van Verstegen zijn Loaded Toppings, kant-en-klare en rijkgevulde maaltijdcomponenten. Deze toppings zijn gevuld met grove stukken groenten, vegetarische rulstukjes en kruiden en specerijen, en ze bevatten geen toegevoegde suikers. “Verstegen zou Verstegen niet zijn als we tijdens de beurs geen innovaties zouden hebben”, lacht Dumont. “Dankzij onze Loaded Toppings kan de slager op een eenvoudige manier zijn eigen draai geven aan vlees en maaltijden. De toppings zijn al volledig op smaak en gemakkelijk te verwerken. Neem bijvoorbeeld de Mexicaanse topping, waarmee je een Mexicaanse maaltijd op zo’n manier kunt afmaken dat het eten een volledig eigen identiteit krijgt. De Loaded Toppings zorgen ervoor dat de producten in de toonbank een uitmuntende versuitstraling krijgen en ze zijn toe te passen bij ovengerechten, maar ook bij rollades en soms als vulling. Door de manier waarop je het gebruikt, krijgt elk product weer een andere smaakbeleving” Ook in de spotlight staan de Sliceable Sauces. "Deze snijdbare sauzen brengen je gemak en efficiëntie. Op eenvoudige wijze kun je producten opwaarderen wanneer het jou uitkomt en à la minute diversiteit in je toonbank aanbrengen. Op de Slavakto brengen we drie nieuwe smaakvarianten: Nacho-cheese, Honey & Mustard en de Blue Stilton. Ideaal als vulling in alle vers-segmenten (vlees, vis, kip en groenten). Vanwege de vaste vorm zijn de snijdbare sauzen gemakkelijk te portioneren in plakjes of blokjes en worden pas bij verhitting vloeibaar. Ze zijn verpakt in handige sticks a 250 ml. Daarom is dit product een en al gebruiksgemak voor iedere versspecialist." UITPAKKEN OP SLAVAKTO Verstegen wil het maximale uit de beursdeelname halen en pakt zodoende flink uit in Utrecht. “Op onze stand hebben we allerlei kleine hapjes, zodat geïnteresseerde slagers alle nieuwe en veel bestaande producten kunnen zien en proeven. We laten graag in de praktijk zien hoe slagers veel standaardproducten op verschillende manieren kunnen gebruiken. Neem onze oliemarinade. Die wordt veel gebruikt voor vers vlees, maar de marinade laat zich ook prima toepassen in kant-en-klaarmaaltijden. Op onze stands staan meerdere toonbanken opgesteld, verdeeld over het traiteurschap, maaltijden en vers vlees. Op die manier laten we zien hoe we de slager bij de hand nemen in zijn ontwikkeling tot versspecialist.” Tegenover de nieuwe producten en concepten neemt Verstegen tijdens Slavakto eveneens de tijd om slagerijen te informeren over hoe de basis van de Rotterdamse onderneming al vier generaties bijdraagt aan het totaalplaatje dat slagers te bieden hebben aan hun klanten. “We geven workshops en presentaties tijdens de beurs. Centraal staat daarin hoe je onze producten kunt toepassen om meer smaak te creëren. Iedere Nederlander is opgegroeid met Verstegen, maar niet iedereen is bekend met het verhaal erachter. We geven slagers daarom uitleg over de afkomst van onze specerijen en waarom prijzen inkooppijzen per kilo soms hoger liggen dan bij concurrerende merken, maar door minder gebruik in het eindproduct gelijk of zelfs goedkoper zijn. Veel mensen denken: peper is peper en nootmuskaat is nootmuskaat, maar elk specerij heeft zijn eigen unieke verhaal. Storytelling is een belangrijk onderdeel van de verkoop geworden. In de opleiding gaat van oudsher weinig aandacht uit naar specerijen. Maar dat snufje extra is van grote invloed op producten. Vanuit bescheidenheid hebben we te weinig ons onderscheidende verhaal vertelt.” “En dat is zonde, want iedereen is op zoek naar de mooie verhalen achter onze producten”, weet Dumont. “Als je een etentje geeft en je serveert een Pepersteak, dan is het wel zo leuk als je aan je gasten wat kunt vertellen over de peper op die steak. Maar ook op het gebied van gezondheid hebben we flinke stappen genomen. Als de klant een supermarkt binnenloopt, wordt-ie omringd door reclame over gezonde voeding. Maar zeker óók de slager draagt enorm bij aan minder zoutgebruik en minder suikers. Als Verstegen helpen wij onze klanten graag om het totaalplaatje compleet te maken, zodat hij een goed verhaal heeft te vertellen op alle vlakken. Qua maaltijd, maar dus ook qua gezondheid of een vegetarisch alternatief. Want ook daar zijn onze specerijen, toppings en sauzen perfect voor!” Meer informatie: Verstegen Spices & Sauces | Tel. +31 (0)10-245 51 00 www.verstegen.eu | Stand Slavakto: A017

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4