Slagersvak nr3 2022 Online

Sl a g e r sVa k n r 3 2 0 2 2 5 P. 46 SLAGERIJ IN BEELD: VLEESCHMEESTER ROTTERDAM Soms komen verhalen in vaktijdschrift SlagersVak toevallig tot stand. Dankzij een tip van een lezer, een verzoek van een adverteerder of door een simpele post op LinkedIn. Zoals die van Demelza Schippers, operationeel manager van Vleeschmeester. Zij postte net voor de zomer een tweeregelig bericht: ‘Nieuw concept… Slagerij en horeca in één.’ Dit bericht triggerde onze redactie dermate veel dat we op een zonnige dag afreisden naar Rotterdam. Voor een goed gesprek met CEO Dominique Melis en zijn muze en rechterhand Demelza. “Het is rond lunchtijd af en toe een gekkenhuis hier”, aldus Dominique. P. 40 VEMAG Het zal bezoekers van IFFA 2022 niet zijn ontgaan: de veelheid aan noviteiten en mogelijkheden die de Duitse machinebouwer Vemag Maschinenbau te bieden heeft voor producenten in de vlees- en eiwitverwerkende industrie alsook de slagersbranche. Wie de internationale vakbeurs in Frankfurt dit voorjaar aan zich voorbij moest laten gaan, krijgt op dinsdag 4 en woensdag 5 oktober een herkansing tijdens Slavakto. Op de slagersvakbeurs in Utrecht presenteert Vemag NL de nieuwe grinder985 (wolfkop), VS227-worstmachine en de multifunctionele vormmachine BC237. 40 46 P. 34 VERSTEGEN SPICES & SAUCES Verstegen Spices & Sauces pakt groots uit tijdens Slavakto 2022. De Rotterdamse onderneming biedt tijdens het event twee nieuwe productgroepen die inspelen op vereenvoudiging van de dagelijkse werkzaamheden in de slagerij, zonder in te leveren of de hoge productkwaliteit waarmee slagers zich onderscheiden. “Slagerijen willen geïnspireerd worden en dat gaan wij tijdens Slavakto doen met concepten en producten die het ambacht versterken en gemakkelijker maken, zowel vaktechnisch als creatief”, vertelt Peter Dumont, Food Support Manager.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4