Slagersvak nr3-2024 Online

SLAGERSVAK NR 3 2024 17 Ook lijnoplossingen mogelijk Spako Food Machinery werkt met een aantal (vaste) partners samen om volledige lijnoplossingen aan te bieden. “Vanuit die samenwerking hebben wij onlangs een machine opgeleverd bij een producent, die puree wilde maken. Door het unieke proces dat wij bedacht hadden, is er bijna geen water of vloeistof meer nodig om deze puree te kunnen maken en slaagden we erin om het restproduct volledig te verwaarden. Van afval of giveaway is geen sprake meer. Doordat wij regelmatig een samenwerking zoeken met andere bedrijven, slagen wij er in om volledige lijnoplossingen aan te bieden binnen de voedingsmiddelenindustrie.” Dankzij buurman en zusterbedrijf Van Bussel Metaaltechniek heeft Spako Food Machinery een sterke speler achter zich staan, waardoor ook grotere projecten aangenomen kunnen worden. “Van Bussel levert al jaren aan verschillende machinebouwers voor de voedingsmiddelensector. De lijntjes met die bedrijven zijn kort en kunnen worden aangetrokken als we van mening zijn dat door een samenwerking met onze partners een betere oplossing aangeboden kan worden. In West-Vlaanderen hebben we onlangs een volautomatische sausinstallatie geleverd”, vertelt Seelen. Allerlei vormen en formaten Spako Food Machinery levert verschillende standaardmachines, maar de kookketel is één van de nieuwste ontwikkelingen die het Brabantse bedrijf graag onder de aandacht brengt van bedrijven. “Kookketels bieden wij in allerlei vormen en formaten. Onze nieuwste kookketel kan ingezet worden voor pasta, rijst, vleeswaren, sauzen, soepen en groenten. De rechthoekige vorm zorgt voor het minste productverlies aan de randen van de kuip. Uniek element is de perforatieplaat met gatenpatroon en een fijnmazige zeef, waarmee ook heel fijn voedsel uitgedoseerd kan worden en het water in de ketel blijft. Hierdoor kun je met dezelfde batch water een nieuwe batch product maken. Dat is de meerwaarde die wij leveren op onze standaardmachines, die wij vervolgens altijd op maat maken zodat het passend is voor het kookproces en de producten van de fabrikant”, zegt Seelen. Enkele jaren geleden ontwikkelde Spako Food Machinery een strategisch plan richting 2025. Deelname aan de internationale vakbeurs IFFA volgend jaar, was de stip die op de horizon werd gezet. “We zijn nu op een punt beland dat we een aantal mooie machines en oplossingen kunnen aandragen voor de gehele voedingssector, van kleine slagerijen tot grote industriële voedingsmiddelenfabrikanten”, besluit Seelen. Meer informatie: Spako Food Machinery | Tel. +31 (0)493-352 180 | sales@spako.nl www.spako.nl | Standnummer Vakbeurs Foodspecialiteiten: 239 WIJ ZIJN OP DIT MOMENT ONZE RANGE STANDAARDMACHINES AAN HET UITBREIDEN ZODAT ZE VOOR EEN NOG GROTER PUBLIEK TOEGANKELIJK WORDEN ▲ De kookketel KRHSI 825 kan worden ingezet voor het koken van beenderen, vleeswaren en hammen, maar de ketel is ook ideaal om sauzen, pasta’s en rijst te koken Bram Seelen is samen met directeur-eigenaar Thomas Waals binnen Spako Food Machinery verantwoordelijk voor ‘Special Projects’

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4