SLAGERSVAK NR 3 2024 21 De kennis van Verstegen op het gebied van kruiden en specerijen gaat generaties terug. Via een wereldwijd netwerk en de daarbij horende kennis en kunde, leveren zij onderscheidende smaken vol aroma, kleur en, vooral, smaak. “Wij zijn elke dag bezig met het kiezen van pure smaken, het uitbreiden van ons assortiment en voortdurende innovatie voor onze klanten die Verstegen Professional gebruiken. Onze kruiden en specerijen zijn maar een klein deel van hun gerechten, maar toch is dit kleine deel van grote invloed in de keuken. Het transformeert een recept van goed naar groots in smaak en signatuur. Daarom waarderen wij de erkenning en het vertrouwen van onze klanten. Het motiveert ons elke dag om het allerbeste te halen uit wat de natuur ons te bieden heeft.” Duidelijkheid van boer tot bord Verstegen haalt hun kruiden en specerijen direct bij de oorsprong, op plekken waar de klimatologische omstandigheden optimaal zijn. “Zo hebben we alles in eigen hand. Van de selectie en het zorgvuldige vervoer, tot het malen in onze eigen fabriek in Rotterdam. Zo kunnen wij de kwaliteit van onze producten altijd waarborgen. Professionals willen weten wat zij aan hun gasten en klanten serveren of verkopen. Daarom voelen wij de verantwoordelijkheid altijd transparant en voedselveilig te werken, met vermelding van allergenen en verantwoord van zaadje tot specerij. We garanderen duidelijkheid over de herkomst en kwaliteit van onze producten, van boer tot bord.” De inzet voor duidelijkheid naar de herkomst van producten helpt Verstegen ook bij het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen. “Wij werken met natuurproducten. Elke dag opnieuw. Dat stemt ons nederig ten opzichte van wat de natuur ons biedt. Wij zijn ons ervan bewust dat we minstens zoveel moeten teruggeven als dat we oogsten. Niet alleen omdat we dat zo voelen, ook om volgende generaties een gezonde toekomst te kunnen bieden.” De werknemers van Verstegen verdiepen zich derhalve voortdurend in innovaties zoals nieuwe teeltmethoden en circulaire landbouw en agroforestry, waarbij verschillende gewassen worden gecombineerd om de aarde niet uit te putten. “Zo houden wij de bodem vruchtbaar, onze kruiden en specerijen gezond, vitaal en aromatisch en zorgen we voor goede omstandigheden op onze plantages voor mens, dier en planeet.” “We omarmen eeuwenoude tradities van vakmanschap en tegelijkertijd streven we naar innovatie. Dat doen we door enerzijds samen te werken met boeren die al generaties lang onze gewassen verbouwen en oogsten en anderzijds te innoveren met onder andere blockchain. Met die techniek kunnen we de herkomst van al onze producten precies bepalen en combineren we oude wijsheid met moderne technologieën. Deze unieke aanpak verzekert onze klanten van de allerbeste kruiden en specerijen.” ‘Klaar om te verleiden’ Versspecialisten en professionele chefs worden geconfronteerd met allerlei uitdagingen waarbij Verstegen Professional kan helpen. “We helpen chefs en versspecialisten met kennis, creativiteit en inspiratie om onze kruiden en specerijen toe te passen in de mooiste recepturen. Door ons te verdiepen in de behoeften van onze klanten en zelf voortdurend te blijven leren, ontdekken en ontwikkelen, blijven we vooroplopen in een dynamische industrie. Verstegen Professional staat altijd klaar om te verrassen en te verleiden met de tijdloze smaken van authentieke kruiden en specerijen.” “Wij zijn ontzettend dankbaar voor het vertrouwen dat zoveel professionals al vele jaren in ons stellen. Als familiebedrijf zijn we gedreven om onze klanten te ondersteunen en te begeleiden op hun reis naar succes. Van teelt tot toepassing en van oogst tot professionele verpakking zijn wij nooit uitgeleerd en delen we graag al onze kennis.” Meer informatie: Verstegen Spices & Sauces Tel. +31 (0)102 45 51 00 | www.verstegen.nl Standnummer Vakbeurs Foodspecialiteiten: 291 De nieuwe verpakkingen van Verstegen Small Medium Large X-Large
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4