Vaktijdschrift voor de totale slagersbranche Verantwoordelijke uitgever Nederland: GPmedia BV Van Schaeck Mathonsingel 8 6512 AP Nijmegen Telefoon: +31 (0)24 3 246146 E-mail: info@gpmedia.nl Internet: www.gpmedia.nl www.slagersvak.biz Verantwoordelijke uitgever België: GPmedia BV Postbus 10000 2300 Turnhout (B) Uitgever: Peter Peeters Redactie: Charlotte Swagten (hoofdredacteur) c.swagten@gpmedia.nl Martijn Schwillens (redacteur) m.schwillens@gpmedia.nl Sales: GPmedia BV Gerdo van de Peppel (verkoopleider) g.peppel@gpmedia.nl Kevin Peeters k.peeters@gpmedia.nl Emiel Bruning e.bruning@gpmedia.nl Alle orders worden afgesloten en uit- gevoerd conform de Regelingen voor het Advertentiewezen, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbanken en bij de Kamer van Koophandel. Vaktijdschrift SlagersVak heeft het HOI Keurmerk. Dit betekent dat de oplage is gegarandeerd en gecontroleerd. Abonnementen: www.gpmedia.nl of via info@gpmedia.nl Per jaar € 30,- Losse verkoop € 10,50 Het abonnement kan elk gewenst moment ingaan. Vormgeving: GPmedia BV Telefoon: +31 (0)24 3 246146 Internet: www.gpmedia.nl Druk: PRinterface ISSN: 1872-9363 © Copyright 2024 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie microfilm of welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. SlagersVak besteedt de grootst mogelijke aandacht aan de juistheid van de informatie die in het vaktijdschrift wordt opgenomen. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. De uitgever en de auteurs zijn dan ook op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade, van welke aard ook, die is ontstaan als gevolg van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op de bedoelde informatie. SLAGERSVAK NR 3 2024 3 VISIE & COLOFON Vaktijdschrift voor de totale slagersbranche | September 2024 | 5e jaargang no. 3 | Prijs € 10,50 slagersvak Verschijnt 4 keer per jaar - Erkenningsnummer (2590-082X) coverstory: Nieuw premiumconcept vleeswaren voor de betere slager, horeca en speciaalzaak Special VAKBEURS FOODSPECIALITEITEN Een nieuwe editie, een nieuw gezicht! Op dit moment leest u het voorwoord van de nieuwe hoofdredacteur van SlagersVak. In de jaren dat ik werkzaam ben bij de uitgeverij, heb ik SlagersVak binnen een mum van tijd zien uitgroeien tot een waardevol informatieplatform voor de slagersbranche. Als bourgondische Brabander geniet ik van ambachtelijke producten en heb ik diverse spaarkaarten van lokale versondernemers. Een kelder vol met wijn, een tafel vol smaakvolle kazen en droge worsten. En op onze smoker lag deze zomer bijna elk weekend wel weer een ander ‘vleesexperiment’ van mijn man. En waar haalt hij die Boston Butt, Babyback Ribs, Short Ribs en runderwangen? Uiteraard: bij u! Het mooie is dat ik voor zo’n zomerse borrelavond vaak maar één winkel hoef te bezoeken om indruk te maken op onze gasten. De lokale versspecialist voorziet ons in onder andere wijn, kaas, heerlijke olijven en smeersels voor op brood. Ook hebben ze een steeds breder assortiment aan charcuterie, een trend die de organisatie achter Vakbeurs Foodspecialiteiten ook landelijk opmerkt. Smaakvol en eerlijk vlees wint terrein in verswinkels. Tegelijkertijd transformeren steeds meer slagerijen in foodwalhalla’s met stellingen vol andere (lokale) lekkernijen. Deze toenemende kruisbestuiving was voor Vakbeurs Foodspecialiteiten en Slavakto reden genoeg om de koppen bij elkaar te steken. Het resultaat: één jaarlijkse beurs voor versspecialisten en slagers, uiteraard mét de beroemde vakwedstrijden van Slavakto. Op maandag 30 september en dinsdag 1 oktober beleeft deze vernieuwde beursformule zijn vuurdoop. In een uitgebreid interview blikt Marian Lemsom, directeur van KNS en voorzitter van stichting Slavakto, samen met Rick Brantenaar en Evelien de Ruijg van Vakbeurs Foodspecialteiten vooruit op deze versbeurs, die er voor de slager even wat anders uit gaat zien. Naast deze voorbeschouwing vindt u in deze editie nog meer informatie van leveranciers die op de beursvloer te vinden zijn. Zoals de varkensvleesproducten van het merk Patron, een samenwerking tussen Westfort en Deli Harmony, bekend van het biologische vlees van St. Hendrick. Op de cover ziet u Henk van Oers, het gezicht achter de productiefaciliteit in Hedel en sinds deze zomer verantwoordelijk voor het produceren van de premium varkensvleesconcepten binnen het merk van Westfort. In de coverstory leest u hoe deze samenwerking tot stand is gekomen en welke producten van Patron u kunt gaan proeven tijdens Vakbeurs Foodspecialiteiten. Uiteraard gebeurt er nog veel meer in de slagersbranche. Zo leest u over de opening van de nieuwe tastingruimte van Glorius, krijgt u van ons nieuwe maaltijdinspiratie alsmede een kijkje in de spectaculaire nieuwe winkelinrichting van ’t Landleven in Eersel. Ook zoomen we in op varkensvlees, waar nog steeds veel vooroordelen over blijken te bestaan. Maar wat is het eerlijke verhaal? Linda Verriet, voorzitter van de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) en actief betrokken bij informatieplatform ‘The Pig Story’, vertelt over varkensvlees en waarom slagers hier trots op mogen zijn. Wat zijn de feiten en de fabels en hoe kun je als slager de consument beter informeren? Lees het in deze editie van Slagersvak. Veel plezier en wellicht tot ziens op de beurs! VOOR EEN ZOMERSE BORRELAVOND HOEF IK MAAR ÉÉN WINKEL TE BEZOEKEN OM INDRUK TE MAKEN OP ONZE GASTEN Charlotte Swagten Hoofdredacteur vaktijdschrift SlagersVak c.swagten@gpmedia.nl DE VISIE
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4