SLAGERSVAK NR 3 2024 37 EVENT Op de hoeve van Glorius werkt de familie dagelijks aan het welzijn van hun 8000 varkens, die de beste voeding en verzorging krijgen. “Bij Glorius geloven we dat heerlijk en duurzaam varkensvlees begint bij een kwaliteitsvolle kweek. Onze slogan ‘Van zaadje tot karbonaadje’ benadrukt onze toewijding aan elke stap van het proces. Onze varkens worden met zorg grootgebracht en krijgen zelfs kruiden in hun voeding, wat niet alleen gezond is voor de dieren, maar ook bijdraagt aan de kwaliteit en smaak van het vlees van Glorius vlees.” En dat kunnen mensen vanaf nu proeven in de onlangs geopende tastingruimte. De officiële opening werd verricht door burgemeester Jeroen Vandromme, die met een ceremonieel lintje het startsein gaf voor wat een glorieuze avond zou worden. De tastingruimte, een sfeervol ingerichte schuur, biedt gasten de mogelijkheid om in een unieke omgeving kennis te maken met de verfijnde producten van Glorius. Ook is de ruimte beschikbaar voor verhuur. Daarmee biedt het een ideale locatie voor evenementen, van intieme diners tot zakelijke bijeenkomsten. Lokaal en eerlijk vlees Herlinde en Bart, de trotse eigenaren van de Glorius Hoeve, hebben met hun passie voor het vak en oog voor detail een ruimte gecreëerd die niet alleen hun producten, maar ook hun filosofie perfect weerspiegelt: puur, eerlijk en lokaal geproduceerd vlees, met respect voor zowel dier als milieu. Glorius heeft onlangs charcuteriebedrijf Vleeswaren Laeremans uit Gistel overgenomen. Een charcuteriebedrijf met meer dan vijftig verfijnde producten. “Samen met onze zoon Charles zijn we trots om Laeremans onderdeel van de Glorius-familie te maken, waardoor we onze ‘nose to tail’-filosofie nog beter kunnen uitdragen en de hoogste kwaliteit kunnen leveren.” De keuze van fijnproevers Glorius is niet alleen geliefd bij fijnproevers thuis, maar ook in de culinaire wereld. Tal van gerenommeerde gastronomische restaurants en hoogwaardige traiteurs en slagerijen vertrouwen Begin juli vond in Merkem de feestelijke opening plaats van de nieuwe tastingruimte van de Glorius Hoeve, een Vlaams familiebedrijf dat bekend staat om zijn hoogwaardige varkensvlees en charcuterie. De nieuwe ruimte op de hoeve, gelegen te midden van de groene weiden van West-Vlaanderen, is een aanvulling op de rijke traditie en het vakmanschap waar Glorius al generaties lang om bekend staat. TASTINGRUIMTE VAN GLORIUS IS EEN FEEST VOOR DE ZINTUIGEN op de kwaliteit en smaak van Glorius. “Vlees van zo’n topkwaliteit zie je als chef niet elke dag passeren. Het is een plezier om met het vlees van Glorius te werken”, aldus Thijs Gelaude, chef-kok bij toprestaurant Cachette. De avond werd afgesloten met een proeverij, waar onder meer de recent overgenomen producten van Vleeswaren Laeremans in de schijnwerpers stonden. Het was een avond waar vakmanschap, traditie en vernieuwing samenkwamen en waar de liefde voor kwaliteit duidelijk voelbaar was. Meer informatie: Glorius Tel. +32 471 46 33 28 | www.glorius.be Burgemeester Jeroen Vandromme knipte het lintje door om de tastingruimte ceremonieel te openen, met daarnaast de trotse eigenaren Herlinde, Bart en zoon Charles.
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4