SLAGERSVAK NR 3 2024 5 P. 32 SPECIAL GUEST: RICK BRANTENAAR In de rubriek ‘Special Guest’ vertelt een branchegenoot vanuit zijn expertise over de special van de uitgave. Rick Brantenaar, directeur van Stichting Foodspecialiteiten Nederland, vertelt in deze editie waarom de slager juist nu de Vakbeurs Foodspecialiteiten (30 september & 1 oktober) zou moeten bezoeken. 32 40 P. 37 GLORIUS OPENT TASTINGRUIMTE Begin juli vond in Merkem de feestelijke opening plaats van de nieuwe tastingruimte van de Glorius Hoeve, een Vlaams familiebedrijf dat bekend staat om zijn hoogwaardige varkensvlees en charcuterie. De nieuwe ruimte op de hoeve, gelegen te midden van de groene weiden van West-Vlaanderen, is een aanvulling op de rijke traditie en het vakmanschap waar Glorius al generaties lang om bekend staat. P. 22 COVERSTORY WESTFORT Steeds meer slagers zijn op zoek naar premium en ambachtelijk geproduceerde producten, maar dan zonder het bio-keurmerk. Deze vraag bereikte ook Deli Harmony steeds vaker. Het leidde tot een samenwerking met Westfort. Wij spreken met Henk van Oers (Deli Harmony) en Jaap de Wit (Westfort) over het nieuwe concept dat onder de bekende naam Patron in de markt gezet gaat worden en hoe ze dat gaan presenteren tijdens Vakbeurs Foodspecialiteiten. P. 40 SLAGERIJ IN BEELD In het Brabantse dorp Eersel is dit voorjaar een nieuwe winkel geopend die de traditionele definitie van een slagerij op zijn kop zet. We hebben het hier over 't Landleven, een versspeciaalzaak onder leiding van Marcel Hamers. De winkel combineert het ambachtelijke slagersvak met de moderne kijk van een versondernemer die een breed assortiment aanbiedt. 37 22
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4