Slagersvak nr3 2025

SLAGERSVAK NR 3 2025 33 Lodewijk de Neeling: “Consumenten letten steeds meer op de ingrediëntenlijst. Er is een toenemende vraag naar producten met een 'schone' declaratie, dus zonder kunstmatige toevoegingen of allergenen. De Pure-lijn is ons antwoord op die behoefte.” Derkjan van Pelt: “De gehaktbal is voor veel mensen, van jong tot oud, een favoriet en een van de meest gegeten vleesproducten in Nederland. Ook bij slagers koopt men graag een lekkere gehaktbal met die oer-Hollandse smaak. Met de nieuwe gehaktballenmix is dit gewilde vleesproduct nu voor een nog bredere doelgroep beschikbaar.” Bovendien is deze mix geschikt om als gegaarde en rauwe gehaktballen aan te bieden in de toonbank. In het geval dat ze rauw verkocht worden, ben je natuurlijk wel overgeleverd aan de kookkunsten van de klant. Als je tien mensen dezelfde rauwe gehaktbal geeft, kun je bij wijze van spreken tien verschillende ballen op je bord krijgen. Maar we hebben deze mix zo gemaakt dat-ie eigenlijk hufterproof is”, zegt Derkjan lachend. "Iedere consument zou met deze mix een lekkere gehaktbal kunnen maken. In het geval van een gegaarde gehaktbal wordt normaliter gebruikgemaakt van fosfaten, dit is in deze ontwikkeling vervangen." “Het mooie is dat slagers bijzondere smaken kunnen creëren met onze producten”, vult Lodewijk aan. “Zo kan deze traditionele gehaktballenmix mooi gecombineerd worden met onze World Spice Blends om bijvoorbeeld een ‘Bal van de week’ te maken. Deze mix biedt namelijk een mooie basis om mee te experimenteren.” Verstegen Pure-assortiment blijft groeien Volgens Lodewijk sluit de introductie van de gehaktballenmix aan bij bredere ontwikkelingen in de markt. “Consumenten letten steeds meer op de ingrediëntenlijst. Er is een toenemende vraag naar producten met een 'schone' declaratie, dus zonder kunstmatige toevoegingen of allergenen. De Pure-lijn is ons antwoord op die behoefte. Verstegen biedt inmiddels een breed assortiment binnen deze lijn. Steeds meer traditionele mixen worden daarbij ook in een ‘Pure-variant’ ontwikkeld, zodat slagers kunnen blijven inspelen op veranderende klantwensen.” “Ons standaardassortiment van Verstegen is ontzettend groot, waardoor slagers eigenlijk eindeloos kunnen combineren om mooie vleesconcepten te creëren”, zegt Derkjan daar aanvullend op. “We hebben veel traditionele recepturen, maar moeten ook met de tijd meegaan en inspelen op wensen die mensen vandaag de dag hebben. Waar vroeger de consument vooral bezig was met de smaak, is men nu steeds bewuster bezig met wat er in ons voedsel zit. Er is dus veel winst te behalen om te innoveren in onze Pure-lijn. We staan continu in contact met de klant en proberen hun wensen te vertalen naar nieuwe producten of verbeterde recepturen. Daarbij is het de kunst om de producten net zo lekker te maken als het origineel, maar dan nog voor een bredere doelgroep beschikbaar. Al zijn niet alle producten volledig te herformuleren zonder allergenen. Een mosterdmarinade zonder mosterd is natuurlijk lastig. Maar dan zijn er in ieder geval nog genoeg andere keuzes te maken binnen ons Pure-assortiment.” Beschikbaarheid en proeven De nieuwe gehaktballenmix is inmiddels beschikbaar via de bekende groothandels. Ondertussen worden er druk proefzakjes afgevuld voor de buitendienst om mee te nemen naar de slagers en natuurlijk voor de najaarsbeurzen die op het programma staan. “Voor de slager is smaak uiteindelijk het allerbelangrijkste en hetgeen wat hen overtuigt”, stelt Derkjan. “We nodigen slagers dan ook van harte uit om de nieuwe gehaktbal te komen proeven op een van de beurzen waar wij dit najaar aanwezig zijn.” Meer informatie: Verstegen Spices & Sauces Tel. +31 (0)102 45 51 00 | www.verstegen.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4