Slagersvak Nr4-2021 Online

s l a g e r s v a k n r 4 2 0 2 1 23 die van runderen die bijna uitsluitend graanvoeder krijgen. Bovendien gaat het om Iers rundvlees dat ook nog eens 72 uur aan het been wordt gerijpt”, zegt De Jager, die ook voor zijn premium kalfsvlees bewust heeft gekozen voor kalveren van het Duitse Bahlmann. “Een top-5 kalfsvleesproducent in Europa, maar wel onderscheidend qua dierenwelzijn en kwaliteit. Hun kalfsvlees is afkomstig van kalveren van maximaal acht maanden oud. De kalfslende is doorgaans niet meer dan 3,5 kilogram, en dus écht kalfsvlees. Het vlees wordt 48 uur in de been gerijpt, waardoor het vlees nog malser is. Slagers die het eenmaal hebben geprobeerd, willen niet anders meer.” HOOGDREMPELIGE PRODUCTEN De Jager geeft aan dat alle producten in het assortiment van Volfood zorgvuldig zijn uitgekozen. “Wij halen ons vlees direct bij de bron, waardoor we over eerstelijns productinformatie beschikken en de kwaliteit kunnen garanderen. Dat is anders dan bij groothandels die via een tussenhandelaar inkopen. ‘Dat moet ik even navragen bij de importeur’, vind ik echt een dooddoener. Door direct bij de bron in te kopen, kunnen we als leverancier gezond innovatief zijn, want we zijn altijd als eerste op de hoogte van noviteiten”, aldus De Jager. “Behalve naar de kwaliteit en de smaak kijken we ook zeer kritisch naar de herkomst en productiewijze van onze producten. We willen dat slagers een eerlijk verhaal kunnen vertellen aan de consument, die steeds kritischer wordt, maar gelukkig nog steeds bereid is om geld uit te geven aan heerlijke vleeswaren van dieren die een goed leven hebben gehad.” Treffend voorbeeld is het rundvlees van het Italiaanse merk Oberto. “De karkassen van de speciale Fassona Piemontese-runderen hangen veertien dagen voordat ze worden uitgebeend. Het gaat om natuurlijk gerijpt vlees van uitsluitend vrouwelijke runderen dat zeer mager is. Maar wij zijn ook gespecialiseerd in Franse kip en gevogelte. Zoals de paté, die in Frankrijk zoveel anders (lees: lekkerder) smaakt dan de Nederlandse paté. En denk verder aan langzaam groeiende parelhoen, kwartels en kalkoenen uit Frankrijk”, vult De Jager aan. “In ’t Gooi en op de Utrechtse Heuvelrug hebben we enkele slagerijen die voor hun clientèle een kapoen de Bresse à 45 euro de kilo afnemen. Een heuse Franse delicatesse, ideaal voor mensen die rond de Kerstperiode echt iets heel speciaals willen hebben.” DUURZAAM INKOPEN “Maar bijvoorbeeld ons wild, een ander specialisme, halen we dichter bij huis. We liggen met ons bedrijf tegen de Veluwe aan, dus daar doen we dan ook ons voordeel mee. Net zoals Barneveld onze thuislocatie is en we onze kippenproducten en eieren zoveel mogelijk lokaal inkopen. Een lage footprint heeft altijd onze voorkeur. Daarom doen wij niet aan Zuid-Amerikaans vlees en op een enkele diepvriessnit na, halen we ons lamsvlees niet uit Nieuw-Zeeland, maar kopen we het hier op de Veluwe en het is nog veel smaakvoller ook!” Een merk dat De Jager ook nog graag benoemd wil hebben, is Salcis. “Dat is een kleine producent in het hartje van Toscane, Italië die heerlijke droge hammen en worsten maakt. Ik heb inmiddels een paar slagers die me eerst voor gek verklaarden toen ik zei dat ze die worst gerust voor een tientje kunnen of moeten verkopen. Maar inmiddels bestellen ze elke maand een nieuwe batch, omdat het echte goedlopers zijn geworden. Klanten die veertig, vijftig euro uitgeven voor een fles wijn hebben heus geen moeite met een heerlijke droge worst die meer dan vijf euro kost”, verzekert hij. “Door onze lange historie in de versbranche, immers al tientallen jaren, hebben we goede inkoopprijsafspraken kunnen maken en daarmee altijd marktconforme prijzen gehanteerd. Wij hebben een platte organisatie waar elke dag keihard en zo efficiënt mogelijk wordt gewerkt om de producten zo scherp mogelijk te vermarkten. Merkentrouw en goede leverancierscontacten bepalen óók je inkoopprijs. En daarnaast: goede kwaliteit is niet hetzelfde als duur, integendeel! Uiteraard kunnen klanten bij ons dus ook terecht voor de reguliere producten, zeg even het ABC-assortiment op het gebied van de vleeswaren, patés, salades, sauzen et cetera van nagenoeg alle A-merken tegen marktconforme prijzen”, zegt De Jager. Hij besluit: “Het is niet altijd gemakkelijk om hoogdrempelige producten te verkopen, maar met Volfood wil ik bekend staan vanwege onze goede producten en service. Dat is de keuze die we hebben gemaakt en waar ik geen moment spijt van heb.” Meer informatie: Volfood Versgroothandel, Tel. +31 (0)342-452030 | info@volfood.nl | www.volfood.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4