Slagersvak Nr4-2021 Online

s l a g e r s v a k n r 4 2 0 2 1 30 R e p o r t a g e ‘MENSEN PROEVEN HET VERSCHIL. DAT IS DE REDEN DAT VEEL SLAGERS OVERSTAPPEN OP HET VLEES VAN GLORIUS’ IN HUN ZOEKTOCHT NAAR KWALITEITSPRODUCTEN KIEZEN STEEDS MEER SLAGERS, TRAITEURS EN VERSSPECIAALZAKEN VOOR STREEKPRODUCTEN VAN DIEREN VAN EEN EERLIJKE HERKOMST. ENERZIJDS OM IN TE KUNNEN SPELEN OP DE GROEIENDE VRAAG BIJ CONSUMENTEN NAAR LEKKER VLEES VAN DIEREN DIE EEN GOED LEVEN HEBBEN GEHAD. ANDERZIJDS OM DIEZELFDE CONSUMENT TE TRIGGEREN OM TE KIEZEN VOOR EEN HOOGKWALITATIEF EN SMAKELIJK STUK VLEES. GLORIUS VERENIGT HET BESTE VAN DEZE TWEE WERELDEN MET EEN EIGENTIJDS WEST-VLAAMS VARKENSVLEES. “DE KETEN IS BIJ ONS VOLLEDIG BEWAAKT EN TRANSPARANT. VAN ZAADJE TOT KARBONAADJE. EN HET BELANGRIJKSTE, MENSEN PROEVEN HET VERSCHIL TEN OPZICHTE VAN REGULIER VARKENSVLEES. DAT IS DE REDEN DAT VEEL SLAGERS OVERSTAPPEN OP HET VLEES VAN GLORIUS”, VERTELT EIGENARESSE HERLINDE LAFAUT. tallen zeugen konden we op een gegeven moment niet meer inspelen op de prijsschommelingen voor varkens. Verder uitbreiden was voor ons geen optie, dus toen hebben we ons de vraag gesteld: hoe willen we verder?”, benadrukt Herlinde. “We zijn daarom zeven jaar geleden onder de naam Glorius ons eigen varkensvlees gaan verwerken dat we voor een mooie en eerlijke prijs verkopen aan de slager, die een uitzonderlijke kwaliteit varkensvlees tot zijn beschikking krijgt. De waardering is enorm hoog. Sinds een paar jaar zien we de naamsbekendheid enorm groeien. We zijn een jong en hip merk dat ook de jonge mensen die vlees willen eten aanspreekt. Een gedreven familiebedrijf De zilte lucht die door de westenwind vanuit de Noordzee over het licht- glooiende landschap van West-Vlaanderen wordt gedragen, vindt onderweg maar weinig obstakels. De oneindige vergezichten worden zelden onderbro- ken door dorpen of bebouwing. Maïsvelden, akkers en bosschages vormen het polderlandschap tussen de kust en Kortrijk. Deze rustieke omgeving is waar de door Glorius zelf gekweekte varkens het best gedijen. “Mijn man Bart Goemaere en ik zijn heel trots dat we deel uitmaken van de Vlaamse landbouw en willen dat ook uitstralen. Wij zijn van oudsher een reguliere varkenshouderij die door de jaren heen is gegroeid. Maar zelfs met grote aan-

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4