Slagersvak Nr4-2021 Online

s l a g e r s v a k n r 4 2 0 2 1 31 laag blijft. Sowieso heeft de keuze voor onze genetica ervoor gezorgd dat de dieren een ideale verhouding tussen vet en mager vlees hebben. Wij noemen dat maatwerk, want iedere klant wil iets anders. Daarom werken wij met drie klassementen variërend tussen magerder en wat vetter vlees. Een West-Vlaming wil nu eenmaal mager vlees, in Oost-Vlaanderen eten ze liever wat steviger en rijper vlees en een Waal heeft liever meer vet aan het vlees. Zodoende kiezen wij de varkens heel bewust uit voor de slacht en in het slachthuis worden ze nog een keer geselecteerd. Zo zien wij toe op de kwaliteitsborging tot op het bord.” dat het familiaire aspect doortrekt in de bedrijfsvoering maar zeker ook in de omgang met slagers. Ons succes is hun succes en andersom.” ONDERSCHEIDEND CONCEPT Het logo van Glorius bestaat uit het spiegelbeeld van twee varkenskoppen die tezamen een gouden kroontje vormen. Glorius als synoniem voor glorieus. Qua veredeling, ver- markting en opwaardering van het vlees. Hoogkwalitatief en hoogstaand qua uitstraling. Dankzij een concept waar- bij het gehele proces wordt gestuurd – van de stal tot het bord. Het concept van Glorius rust op een aantal pijlers. Bart en Herlinde hebben gekozen voor een genetica die ligt tussen een Belgisch Pietrain- en een Duroc-ras, niet mager maar ook niet al te vet. Doordat het kweekproces van de zeugen volledig bewaakt is, garandeert Glorius een constante kwaliteit. “De voeding draagt daar voor een belangrijk deel aan bij”, legt Herlinde uit. “Ons var- kensvoer bestaat uit natuurlijke kruiden, waaronder tijm, rozemarijn en kurkuma. Deze natuurlijk antioxidanten zorgen voor een langere houdbaarheid en een hogere kwaliteit van het vlees. De consument koopt doorgaans bij de slager vlees in voor drie of vier dagen. De malsheid, kleur en versheid van het vlees moet op dag één hetzelfde zijn als op dag vier. Dat is bij ons varkensvlees het geval.” Dierenwelzijn is een ander aspect dat een bijdrage levert aan de hoge kwaliteit. “Wij kweken alle dieren zelf, dus de biggen worden bij ons geboren op de hoeve in Merkem, waar ze een stressvrij leven kennen in een speelse omge- ving. Ook het slachtproces bevindt zich op het allerhoog- ste niveau, want de slachting bepaalt mede de kwaliteit. De dieren komen bij de door ons uitgekozen slachterij in Tielt in een ruime wachtruimte, waardoor de stressfactor “WIJ ZIJN EEN GEDREVEN FAMILIEBEDRIJF DAT HET FAMILIAIRE ASPECT DOORTREKT IN DE BEDRIJFSVOERING MAAR ZEKER OOK IN DE OMGANG MET DE SLAGERS. ONS SUCCES IS HUN SUCCES EN ANDERSOM” Lees verder op de volgende pagina >>

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4