Slagersvak nr4-2022 Online

SLAGERSVAK NR 4 2022 11 “WIJ BIEDEN ANDERSOORTIGE, MINDER BEKENDE GEVOGELTEPRODUCTEN. DENK AAN FAZANTEN, PATRIJZEN, FRANSE EEND, MAAR OOK ANJOU DUIVEN, LABEL ROUGE PARELHOEN EN KWARTELS, UITERAARD DE TRADITIONELE KERSTKALKOEN EN LUXE SOORTEN GANZEN. EXTRA BIJZONDER IS DE CHAPON ROULÉ DE BRESSE” LABEL ROUGE PARELHOEN: DE PAREL ONDER HET GEVOGELTE Een mooie en toegankelijke Kersttip is de Label Rouge-parelhoen. Een parelhoen doet qua smaak denken aan een mix van fazant en kip, maar dan licht wildachtig. De Parelhoen wordt ook wel de parel onder het gevogelte genoemd en zeker deze Label Rougevariant. Label Rouge, ontstaan in de jaren ‘60 in Frankrijk, is een hoogstaand kwaliteitskeurmerk voor superieure kwaliteit pluimvee. Het garandeert maximaal dierenwelzijn, duurzame ontwikkeling, volledig vrije uitloop, uitsluitend plantaardig voer, minstens 75% granen en het vlees krijgt daarmee superieure smaak. Daarmee is deze label Rouge parelhoen écht iets bijzonders, maar toch goed betaalbaar. Een Parelhoen braad je meestal in zijn geheel, eventueel met een lapje (vet)spek op de borst. Het lekkerste wordt hij in de braadpan in plaats van de oven, want dan blijft hij malser. Verder mooi gekruid met zout, peper, verse rozemarijn en uiteraard ui, verse knoflook en goede olijfolie en je tovert een fantastische typisch Franse vleesdelicatesse op tafel. Na de slacht wordt deze nog eens opgerold in een katoenen doek en circa 2 weken gerijpt. Dit is echt hét summum van een Franse dis. Wij leveren deze producten vooral aan winkels met veeleisende klanten, waar er vaker vraag is naar dergelijke onderscheidende concepten. Maar zeker rond Kerst zien we dergelijke vraag toenemen bij alle slagerswinkels en foodstores.” ‘KUNNEN ALLES VERZORGEN’ De ervaring leert De Jager inmiddels dat twee typen slagers een beroep doen op Volfood, juist in de aanloop naar de feestdagen. “Ten eerste is er een groep slagers die eigenlijk deze ‘wild- & gevogelte-sores’ niet wil, maar vaker een vraag krijgt om een speciaal vleesproduct dat lekker, goed én smakelijk is. Daarom verkopen wij specialiteiten ook vaak per stuk, dat verlaagt de drempel. Ten tweede is er een groep slagers die vooral tijdens de feestdagen bij ons bestelt, omdat ze weten dat wij kalkoenen keurig op gewicht en andere bijzondere producten voor hen kunnen verzorgen, zoals haas, wild zwijn, patrijzen, parelhoenen etc. Onze wildproducten komen veelal van de Veluwe en uit Frankrijk. Onze goede naam hebben we gedurende de afgelopen vijftien jaar opgebouwd. Wij kunnen ons profileren als een groothandel die heel veel kan regelen: van de kerstborrel tot het kerstdiner. Inclusief desserts.” ‘SLAGER MAAKT KERSTDINER TOEGANKELIJK’ De energiecrisis heeft consumenten in hun portemonnee geraakt. Toch wanhoopt De Jager niet, want veel consumenten zullen ook een beetje ‘troosteten’ met de feestdagen, voorspelt hij. “Iedereen wordt geraakt door de energiecrisis. De voorbije twee jaar gooide corona roet in het eten met betrekking tot het kerstdiner in een restaurant en nu zullen veel mensen denken: het is mij allemaal wel erg duur geworden. Thuis eten is altijd goedkoper dan in het restaurant. Maar wie dat doet, wil dan wél graag uitpakken met iets bijzonders. Een lekker voorgerechtje, een goed hoofdgerecht en een origineel dessert. Als slagers en poeliers het goed oppakken, kunnen ze degenen die twijfelen over wel of niet uit eten gaan, een uitstekend en betaalbaarder alternatief bieden. Daar spelen wij dan weer op in met een grotere variatie aan wild- & gevogeltespecialiteiten dan andere groothandels kunnen bieden.” Meer informatie: Volfood Versgroothandel | Tel. +31 (0)342-45 20 30 info@volfood.nl | www.volfood.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4