Slagersvak nr4-2022 Online

SLAGERSVAK NR 4 2022 13 MAALTIJDEN Zo is een aardappelpuree, bouillon, jus of saus te bereiden zonder ze tijdens het bereidingsproces te hoeven verwarmen en/of terug te koelen. Een dubbele besparing op de energiekosten. Bekijk alle koude basisoplossingen op ufs.com of probeer bijvoorbeeld het recept van boerenkool met lamsgehaktballetjes en jus. Meer informatie: Unilever Food Solutions Tel. +31 (0)10-4394 308 | info@unileverfoodsolutions.nl | www.ufs.com BOERENKOOL MET LAMSGEHAKTBALLETJES EN JUS INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN STAMPPOT: 1.15 kg boerenkool, gesneden 150 g gerookt spek, blokjes 314 g Knorr 1-2-3 Koude Basis Aardappelpuree 1.20 l koud water 30 ml azijn 25 g geklaarde boter 15 g Knorr Professional Liquid Concentrate Groenten BESPAREN OP JE ENERGIEREKENING? WIST JE DAT JE KAN BESPAREN OP JE ENERGIEREKENING DOOR TE KIJKEN NAAR HET BEREIDINGSPROCES VAN JE MAALTIJDEN? DE KNORR KOUDE BASISPRODUCTEN ZIJN SPECIAAL ONTWIKKELD VOOR EEN KOUDE BEREIDING, IDEAAL VOOR JE TOONBANKGERECHTEN. GEHAKTBALLETJES: 1 kg Lamsgehakt 10 g Knorr Professional Knoflook Puree 10 g Knorr Professional Paprika Puree 4 g Komijnzaad gemalen 2 g kaneelpoeder 30 g eiwit zout en peper broodkruim boter, geklaarde JUS: 500 ml koud water 30 g Knorr 1-2-3- Koude Basis Vleesjus 340g Knorr Primerba Tijm STAMPPOT Kook de boerenkool in water met wat zout gaar, bak spekreepjes krokant en koel ze beiden daarna terug. Meng de boerenkool samen met de spekjes, koude basis aardappelpureepoeder, water, azijn, boter en groenten fond. Laat het geheel tenminste 15 minuten rusten. GEHAKTBALLETJES Meng het lamsgehakt met knoflook, paprika, komijn, kaneel, zout, peper en eiwit en eventueel wat broodkruim. Verdeel het aangemaakte gehakt in mooie ronde balletjes.Bak ze vervolgens in boter bruin en koel terug. JUS Voeg de vleesjuspoeder met de tijm al roerend toe aan het koude water tot er een gladde structuur ontstaat. OPMAAK Presenteer de stamppot met gehaktballetjes en de mooi glanzende vleesjus. Maak het geheel eventueel af met extra gebakken spekjes.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4