Slagersvak nr4-2022 Online

SLAGERSVAK NR 4 2022 36 BRANCHENIEUWS De overstap op diervriendelijker geproduceerde verse kip met het 1 ster Beter Leven keurmerk stond aanvankelijk gepland voor 2023. De voorbereidingen op de overgang verliepen dermate voortvarend, dat Jumbo de introductie van het nieuwe aanbod vervroegt. “Dat we al eerder dan gepland de overstap kunnen maken voor alle verse kipproducten, is voor een belangrijk deel te danken aan de pluimveehouders en onze leveranciers, met wie we al lange tijd samenwerken. Zij hebben zich flink ingespannen om deze versnelling mogelijk te maken en daar zijn we trots op”, merkt Franken op. De samenwerking tussen Jumbo en de Nederlandse pluimveehouders richt zich op de lange termijn. Dit is onderdeel van de integrale ketensamenwerking die Jumbo nastreeft voor al haar versketens. VERDER DOORVOEREN Ook andere producten worden de komende tijd voorzien van het 1 ster Beter Leven keurmerk, zoals maaltijdsalades en kant-en-klaarmaaltijden waarin kip wordt verwerkt. Jumbo streeft ernaar dat begin 2023 álle producten met kip van het Jumbo Huismerk Beter Leven-gecertificeerd zijn. Een aantal producten, zoals voorgesneden vleeswaren, tapas en diepvriessnacks, is overigens al enige tijd voorzien van het 1 ster Beter Leven keurmerk. Meer informatie via nieuws.jumbo.com AL HET VERSE KIPPENVLEES BIJ JUMBO IS SINDS MEDIO SEPTEMBER VOORZIEN VAN MINIMAAL HET 1 STER BETER LEVEN KEURMERK VAN DE DIERENBESCHERMING. AL DEZE KIP IS AFKOMSTIG VAN CIRCA 120 NEDERLANDSE PLUIMVEEHOUDERS, MET WIE JUMBO EEN LANGDURIGE SAMENWERKING IS AANGEGAAN. DE KIP IS IN HET SCHAP DAN OOK TE HERKENNEN AAN HET ‘VAN DICHTBIJ’-LOGO OP DE VERPAKKING. “DIT IS EEN GOED VOORBEELD VAN HOE WE IN NAUWE SAMENWERKING MET ONZE PARTNERS ONS ASSORTIMENT STAP VOOR STAP VERBETEREN”, ZEGT COMMERCIEEL DIRECTEUR FRANCES FRANKEN VAN JUMBO. ALLEEN NOG KIP MET 1 STER BETER LEVEN-KEURMERK BIJ JUMBO Volgens Nederland Vleesland slaat een vleesreclameverbond ‘de plank volledig mis’. “Vlees staat in de Schijf van Vijf. Het is een belangrijke bron van essentiële voedingsstoffen. Vlees past uitstekend in een gezond en gevarieerd eet- en leefpatroon. “94% van de Nederlanders eet gewoon vlees”, laat het platform weten. “Haarlem duwt vlees ten onrechte in een hoek waar het niet thuis hoort. Nederlands vlees is niet alleen zeer voedzaam. Het wordt duurzaam geproduceerd met alle aandacht en hoge standaarden voor dier en milieu. Vrijwel heel Nederland (94%) eet vlees; in Noord-Holland is dat 93% en onder de Groen Links achterban 84. “Als Haarlem écht een maatschappelijk probleem wil oplossen, kijk dan naar de beschikbaarheid en betaalbaarheid van hoogwaardige voedingsmiddelen, zoals vlees.” ANDERE PRIORITEIT “Op dit moment is toegang tot voldoende en gezond voedsel voor veel mensen in Haarlemniet vanzelfsprekend. Vooral in de lagere inkomensgroepen. Het treft ook 8,1% van de kinderen in Haarlem. Veel kinderen gaan regelmatig zonder ontbijt naar school. En dan gaat de koopkracht van de Nederlanders dit jaar ook nog eens hard onderuit en daalt gemiddeld met 6,8 procent (Centraal Planbureau). Kiezen voor hoogwaardige voeding, zoals vlees, wordt voor steeds meer Nederlanders problematisch. Kortom, waar ligt de prioriteit? Stop het geld en de capaciteit van ambtenaren en BOA’s niet in een verbod op vleesreclame, maar in het beschikbaar en betaalbaar maken van gezond en duurzaam voedsel voor mensen in een armoedepositie.” Meer informatie via www.nederlandvleesland.nl OP INITIATIEF VAN GROEN LINKS ZIJN RECLAMES VOOR VLEESPRODUCTEN BINNENKORT NIET MEER TOEGESTAAN IN HET STRAATBEELD VAN HAARLEM. NEDERLAND VLEESLAND KWAM ZODOENDE EIND SEPTEMBER ZELF EEN WEEKLANG MET ABRI-ACTIE IN DE NOORD-HOLLANDSE HOOFDSTAD OM EEN TEGENGELUID LATEN HOREN. MET EEN KNIPOOG, MAAR TOCH OOK SERIEUS. ‘VLEESRECLAMEVERBOD SLAAT PLANK VOLLEDIG MIS’

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4