Slagersvak nr4-2022 Online

SLAGERSVAK NR 4 2022 39 Eens per drie jaar komen de slagers van nu en later bij elkaar om meer te weten te komen over de nieuwste ontwikkelingen die meer dan zeventig exposanten hebben getoond tijdens dit allround slagersevent dat met de Werkspoorkathedraal een mooie nieuwe locatie had gevonden. Exposanten waren tevreden over de opkomst en de positieve sfeer die er twee dagen hing op de beurs in Utrecht. Jeroen Wolters van Interkring zei: “Eindelijk een fijn weerzien en een positieve blik op de toekomst.” Rick Roerink van mede-exposant Emondt KMI, vulde aan: “Tijdens de Slavakto hebben wij ondernemers kunnen inspireren op het gebied van winkelinrichting en winkelaccessoires en kunnen helpen met energiebesparing in hun slagerij.” POSITIVISME OVERHEERST OP SLAVAKTO 2022 BEGIN OKTOBER VOND SLAVAKTO PLAATS IN DE WERKSPOORKATHEDRAAL IN UTRECHT. TIJDENS DEZE TWEE DAGEN HEBBEN 3.523 ONDERNEMERS, SLAGERS, TRAITEURS, WORSTMAKERS EN WINKELMEDEWERKERS HUN OGEN EN OREN DE KOST GEGEVEN. “WE HEBBEN TWEE DAGEN LANG INHOUD GEGEVEN AAN DE PROFESSIONALISERING VAN DE BEDRIJFSTAK VOLGENS DE KERNWAARDEN: INNOVATIE, INSPIRATIE EN ONTMOETING. WE ZIJN INGEGAAN OP DE MAATSCHAPPELIJKE TRENDS”, SPRAK VOORZITTER WIM VAN DEN BRINK VAN DE STICHTING SLAVAKTO. Ook de bezoekers waren uitermate positief over de nieuwe opzet en het rijke aanbod aan producten, machines en concepten van de exposanten. “Het is vernieuwend: mooi hoe zo’n pand (Werkspoorkathedraal, red.) een nieuwe bestemming krijgt. Zo zou het ook moeten zijn in ons vak. Met een traditionele slagerswinkel naar een andere look”, aldus één van de ruim 3.500 bezoekers. INSPIRATIE EN ONTMOETING Omdat ambacht en productontwikkeling meeveranderen met alle (maatschappelijke en voedings-)ontwikkelingen, zijn inspiratie en kennis belangrijk. Om die reden was tijdens deze editie een programma gepresenteerd met zeer diverse sprekers. Zo was de Ierse slager Pat Whelan te gast. Hij werd geïnterviewd door Jord Althuizen, die zelf ook spreker was, over ondernemerschap, ambacht, online versus offline en duurzaamheid. Meneer Wateetons verraste de toehoorders over smaken en nieuwe bereidingstechnieken. WE HEBBEN TWEE DAGEN LANG INHOUD GEGEVEN AAN DE PROFESSIONALISERING VAN DE BEDRIJFSTAK VOLGENS DE KERNWAARDEN: INNOVATIE, INSPIRATIE EN ONTMOETING Artikel gaat verder op de volgende pagina ►

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4