Slagersvak nr4-2022 Online

SLAGERSVAK NR 4 2022 4 INHOUD P. 10 VOLFOOD VERSGROOTHANDEL Slagerijen, traiteurs en versspeciaalzaken doen al ruim zestig jaar een beroep op Volfood Versgroothandel vanwege zijn specialistische aanbod vlees en vleeswaren. “Juist dit jaar zullen veel consumenten denken: alles wordt duurder, maar het kerstdiner laat ik me niet afpakken. Als slager kun je daar gericht op inspelen”, weet directeur Gilles de Jager. P. 26 CASESTUDY VEMAG BIJ SLAGERIJ HOFMAN De Groninger droge worst van Slagerij Hofman is een begrip in NoordNederland. Voor de automatisering van de wekelijkse productie van bijna 15.000 lever- en droge worsten, vertrouwt eigenaar André Hofman op VEMAG. De Robot 500 van de Duitse machinebouwer heeft ervoor gezorgd dat het productieproces bij Hofman is uitgebreid en vereenvoudigd. P. 19 HHS RVS PRODUCTEN HHS RVS Producten is specialist op het gebied van reiniging en hygiëne voor de productiefaciliteiten in de foodsector. Nieuw is de MPJET-reinigingsunit van het Belgische merk Dosanova Cleaning Systems. “Deze unit stelt slagerijen in staat om hun productieruimtes te reinigen zonder perslucht. Daarnaast bespaar je vijftig procent water en de helft qua stroomverbruik.” P. 21 COVERSTORY SPARCKITCHEN-VERBUFA In een relatief korte tijd heeft Sparckitchen een belangrijke plek veroverd in de Hollandse kwaliteitshoreca. De groeivraag naar plantaardige vleesalternatieven heeft ervoor gezorgd dat de productie geautomatiseerd kon worden. “Voor het automatiseringsvraagstuk zijn we een samenwerking aangegaan met Verbufa en Handtmann.” 10 19 21 26

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4