Slagersvak nr4-2022 Online

SLAGERSVAK NR 4 2022 9 BRANCHENIEUWS Netwerken, proeven, ruiken en voelen werkelijk alle zintuigen werden tot het maximale geprikkeld en was er voor een ieder wat wils. Vakbeurs Foodspecialiteiten heeft jaarlijks een groot internationaal aanbod. Het is dan ook een grote inspiratiebron voor kaaswinkels, foodspecialiteitenwinkels, slagers, poeliers, biologische speciaalzaken, slijters, wijnwinkels, (luxere) horeca, cateringbedrijven, ambulante handel, inkopers, zelfstandige supermarkten, producenten, importeurs en kookwinkels. De beurs werd bezocht door 5809 bezoekers. De verse Amsterdamse ossenworst, volledige e-nummervrij, van het merk 1906 – Makers van Charcuterie, viel tijdens de vakbeurs ook in de prijzen: Godfather Award 2022. SAVE THE DATE De Vakbeurs Foodspecialiteiten vindt in 2023 plaats op maandag 2 en dinsdag 3 oktober van 13.00 tot 22.00 uur in Expo Houten. Meer informatie via www. vakbeursfoodspecialiteiten.nl NOG NOOIT ZOVEEL MERKEN EN PRODUCTEN OP VAKBEURS FOODSPECIALITEITEN NOOIT EERDER WAREN ER ZOVEEL MERKEN EN PRODUCTEN VERTEGENWOORDIGD OP DE VAKBEURS FOODSPECIALITEITEN, DIE EIND SEPTEMBER PLAATSVOND IN HOUTEN. ZELFS UIT LIBANON WAREN ER EXPOSANTEN VERTEGENWOORDIGD MET HEERLIJKE PRODUCTEN, NIEUW VOOR DE EUROPESE MARKT. DE VAKBEURS WERD DOOR RUIM 5.800 BEZOEKERS BEZOCHT. Duizenden bezoekers gingen bij het proeven in gesprek met de aanwezige boeren, telers, tuinders en vissers. Bij de foodtruck van ‘Nederland Vleesland’ waren vier voorzitters van brancheorganisaties uit de vleesketen aanwezig om de bezoekers te woord te staan (zie foto). Vrijwel alle reacties van de bezoekers waren positief en enthousiast. Niet verwonderlijk; Het overgrote deel van de Nederlanders (94%) geniet regelmatig van een lekker en goed stukje vlees. Dat is vrijwel heel Nederland. Vlees is een belangrijke bron van essentiële voedingsstoffen en past uitstekend in een gezond en gevarieerd eet- en leefpatroon. Vlees heeft dan ook een belangrijke, traditionele plek in onze eetcultuur. SMAKEN VERSCHILLEN Uiteraard! Veganisten en vegetariërs eten geen vlees of andere dierlijke producten. Dat zijn persoonlijke keuzes, die ieder voor zich moet maken. Het zijn ook keuzes die niet door een (lokale) overheid of fanatieke minderheidsgroepen bepaald mogen worden. Smaken en meningen verschillen, en dat moet zo blijven. Meer informatie via www.nederlandvleesland.nl BEZOEKERS DUTCH FOOD WEEK BLIJKEN DOL OP VLEES EEN LEKKER STUKJE VLEES WORDT ZEER GEWAARDEERD. DAT BLEEK BEGIN OKTOBER WEER EENS BIJ DE SPECIALE VOORPROEFMARKT IN HARTJE DEN BOSCH, WAARMEE DE DUTCH FOOD WEEK VAN START GING. AL ENKELE UREN VOOR HET EVENEMENT EINDIGDE, WAREN ALLE TRAKTATIES ZOALS GRILLWORST, PULLED PORK EN HAMBURGERS TOT DE LAATSTE KRUIMEL EN VEZEL UITGEDEELD BIJ DE FOODTRUCK VAN NEDERLAND VLEESLAND. V.l.n.r.: Laurens Hoedemaker (voorzitter COV), Linda Verriet (voorzitter POV), Helma Lodders (voorzitter V&LN) en Henk Flipsen (voorzitter SVV).

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4