Slagersvak nr4-2024 Online

20 SLAGERSVAK NR 4 2024 TERUGBLIK Evenementenlocatie Hart van Holland werd voor twee dagen omgetoverd tot een foodwalhalla. Versspecialisten, waaronder veel slagers, konden ‘s middags of ‘s avonds een grote ronde maken langs zo’n zeventig stands met uiteenlopende producten. Denk aan heerlijke sauzen, vleeswaren, patés, soepen en diverse maaltijdconcepten voor het hele jaar, maar in het bijzonder ook voor de feestdagen. Niet alleen konden beursbezoekers hun smaakpapillen de kost geven, ze konden zich ook laten inspireren door de creatieve ideeën van leveranciers. Welke lekkere recepten kun je met de sauzen maken, hoe presenteer je jouw salades in de toonbank en welk bereidingsadvies geef je de klant mee bij het verkochte product? Er werden volop ideeën uitgewisseld op de beursvloer, die er dit jaar anders uitzag dan bij de voorgaande edities. Middels een meanderende looproute maakten de bezoekers een ronde langs alle stands, zodat niets over het hoofd kon worden gezien. PROEVEN, NETWERKEN EN IDEEËN UITWISSELEN OP HET VERSTIVAL Op 8 en 9 oktober organiseerde versAlert opnieuw het Verstival in Hart van Holland te Nijkerk. Op deze jaarlijkse beurs vinden kaasspeciaalzaken, traiteurs, AGF-specialisten, cateraars en natuurlijk slagers inspiratie voor hun winkel. Circa 70 leveranciers stonden langs een handige looproute opgesteld om de versspecialisten te laten proeven van hun smaakvolle aanbod. Het 45-jarig jubileum van versAlert maakte deze beurseditie extra feestelijk. 45 jaar versAlert versAlert, opgericht door Gerard Ram, bestaat dit jaar 45 jaar. In 1979 begon Gerard met de verkoop van vleeswaren, vanuit een klein schuurtje leverde hij aan kruideniers en melkboeren. In 1981 kwam zijn vrouw Miriam bij het bedrijf en verhuisden ze naar een groter pand in Woerden. In de jaren daarna breidde het bedrijf zich uit met de overnames van Janssen Vleeswaren en later Schrijvershof. In 2002 fuseerde Gerard met van den Born verswaren uit Hoevelaken en ontstond de naam versAlert. De afgelopen jaren kwamen Boonstra verswaren en Palvé versgroep erbij als partners. In 2024 draagt Gerard het bedrijf over aan zijn dochters, Marit en Yaël. Marit is verantwoordelijk voor de inkoop, terwijl Yaël de dagelijkse leiding in Utrecht op zich neemt. Beurskorting sparen Het Verstival biedt een mooie mogelijkheid om te profiteren van aantrekkelijke beurskortingen. Dit jaar gingen de versspecialisten met een ouderwetse piekenpijp de beursvloer op om 5 vijf euro muntjes te verzamelen bij de leveranciers. Op de graadmeter van de piekenpijp konden beursbezoekers zien hoeveel beurskorting ze bij elkaar hadden verzameld, die ze vervolgens zullen terugzien op de factuur van hun beursbestelling bij versAlert. Proeverij van het nieuwe Kerstmenu Speciaal voor de feestdagen heeft versAlert weer een smakelijk kerstmenu samengesteld op basis van het brede aanbod van de groothandel. Dit jaar werd er vooral ingespeeld op gemak in verband met het personeelstekort bij veel versspecialisten. De feestelijke recepten konden tijdens het Verstival worden geproefd, zodat de versspecialisten boordevol nieuwe ideeën voor de aanstaande feestdagen weer huiswaarts konden keren. Meer informatie: versAlert | Tel. +31 (0)30-7517600 | www.versalert.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4