Slagersvak nr4-2024 Online

22 SLAGERSVAK NR 4 2024 COVERSTORY Stroganoff saus Kalfswang met gezouten citroen, koriander en geroosterde groenten Zo speel je in op de trend: 6 tips Versspecialisten die graag kant-en-klare maaltijden willen aanbieden, kunnen rekenen op wat handige tips van Knorr Professional. 1. Benadruk de hoge kwaliteit Jouw ambachtelijke werkwijze met mooie ingrediënten maakt dat jouw maaltijden voor thuis veel beter en lekkerder zijn dan kant-en-klaargerechten uit de supermarkt. Benadruk dat in je communicatie door termen te gebruiken als ‘huisgemaakte gehaktballen, ‘ambachtelijk’ en ‘vers bereid’. 2. Bied gezonde en duurzame opties Klanten zoeken naar maaltijden die passen binnen hun gezonde en duurzame levensstijl. Denk aan maaltijden met biologische en lokaal geproduceerde ingrediënten of gerechten met minder suiker, zout en verzadigde vetten, zoals een pokébowl met zalm of een quinoasalade met gegrilde kipfilet. 3. Introduceer vega en speciale dieetopties De vraag naar vegetarische en allergeenvrije maaltijden groeit, ook bij de slager. Door een assortiment aan te bieden met bijvoorbeeld vegetarische curry's spreek je een bredere doelgroep aan. Dat is heel eenvoudig: je wisselt de kip in curry gewoon om voor kipstuckjes van De Vegetarische Slager. 4. Bespaar tijd met Knorr Professional Garde d'Or sauzen Geef je maaltijden een rijke smaak mee met de vloeibare sauzen van Knorr Professional Garde d'Or. Deze sauzen zijn gebruiksklaar, waardoor je kostbare tijd bespaart zonder in te leveren op kwaliteit. Gebruik bijvoorbeeld de Champignonsaus voor bij een varkenshaas, verrijk je stoofpotje met Bruine Pepersaus of verwerk de Kaassaus in een lasagne bolognese. 5. Ontwikkel verrassende verspakketten Een maaltijdkit of verspakket is een uitstekende manier om klanten te bedienen die zelf willen koken maar weinig tijd hebben. Bied pakketten aan met alle benodigde ingrediënten en duidelijke instructies. Denk ook aan seizoensgebonden specials, zoals een ragout in de winter, een frisse maaltijdsalade in de zomer of een aspergegerecht met ham in het voorjaar. 6. Creëer portieverpakkingen van je sauzen De meeste consumenten zijn dol op jachtsaus bij hun schnitzel of portsaus bij hun varkensrollade. Door jouw sauzen te portioneren in kleine potjes en te verkopen bij het vlees, bied je klanten een snelle en gemakkelijke optie om thuis een heerlijke maaltijd te serveren terwijl jij profiteert van meer bijverkoop.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4