SLAGERSVAK NR 4 2024 27 meer uitbreiden. “Vroeger kocht je bij een slager alleen vlees, maar tegenwoordig bieden slagers ook allerlei bijproducten aan, zoals kaas en salades. Wij willen hen daarin voorzien”, legt Roy uit. Agterberg Vleeswaren levert echter niet alleen aan slagers, maar heeft ook een grote klantenkring in de horeca en kantines. “We voorzien horecagelegenheden van alles, van kroketten en hamburgers tot frituurvet en patat. Onze klanten kunnen bij ons echt alles krijgen wat ze nodig hebben”, zegt Nick. Produceren op klantreceptuur Een ander sterk punt van Agterberg Vleeswaren is hun maatwerkproductie. “We werken veel op recept voor klanten. Slagers, cateraars en zelfs supermarkten kunnen bij ons hun eigen producten laten ontwikkelen”, legt Dave uit. “Dat kan variëren van een andere kruiding voor een worst tot een compleet nieuw product. We werken samen met de klant om het product te finetunen, te testen en uiteindelijk te produceren. Zo leveren we écht maatwerk.” Deze maatwerkoptie is vooral populair bij slagers die door tijdgebrek of personeelstekorten een deel van hun productie willen uitbesteden. Roy legt uit: “Sommige slagers leveren hun eigen recepten aan ons, dat wij vervolgens voor hen produceren. Wij hebben de mensen, machines en ervaring om dat op een ambachtelijke manier te doen. Vanaf 100 kilo kunnen we eigenlijk alles voor de klant maken, dus het is heel toegankelijk voor een breed scala aan klanten.” Het is deze flexibiliteit, gecombineerd met hun ambachtelijke aanpak, die Agterberg Vleeswaren onderscheidt van andere leveranciers. “We zeggen wel eens: wij kunnen leveren wat elke groothandel heeft, maar zij kunnen niet leveren wat wij kunnen, dankzij onze eigen productie. We beloven een totaalleverancier te zijn, en daar handelen we ook naar”, voegt Dave toe. Familiaire sfeer als basis voor succes Ondanks de groei die Agterberg Vleeswaren heeft doorgemaakt, blijft het familiaire karakter een belangrijk fundament van het bedrijf. “Hoe groot we ook zijn geworden, we hebben altijd de platte structuur en de persoonlijke sfeer behouden”, zegt Roy. “Wij drieën werken gewoon mee op de werkvloer en voelen ons onderdeel van het team. We hebben korte lijnen en een toegankelijke sfeer. Veel van onze medewerkers werken hier al jaren, sommigen zelfs 20 of 25 jaar. Onze oom André spant de kroon met maar liefst 43 jaar. Dat is iets waar we ontzettend trots op zijn.” Nick voegt toe dat deze sfeer ook voelbaar is voor de klanten. “We nemen nog ‘gewoon’ zelf de telefoon op als klanten bellen, en als het druk is op de binnendienst, springen wij drieën ook bij. Daarnaast gaan we regelmatig persoonlijk langs bij onze klanten. Natuurlijk moderniseren we waar mogelijk, zoals met de optie om online te bestellen, maar dat persoonlijke contact blijft voor ons van groot belang. Het is niet alleen een zakelijke beslissing; we vinden het simpelweg heel leuk om te doen. Dit is onze grootste passie.” Nieuw pand en toekomstplannen Door de groei in de afgelopen jaren, is het huidige pand in Zwanenburg inmiddels te klein geworden. “We zijn echt uit ons jasje gegroeid, vooral op het gebied van opslag en vriesruimte”, zegt Roy. “Daarom gaan we uitbreiden en nemen we het pand naast ons erbij, waar voorheen Dierenziekenhuis Amsterdam gevestigd was. Zo kunnen we onze capaciteit vergroten en nog efficiënter werken.” Wat de toekomst betreft, blijft Agterberg Vleeswaren ambitieus. “We willen ons in de toekomst nog meer specialiseren in verpakkingsmaterialen, maar dat is nu nog niet aan de orde”, vertelt Roy. “Mocht het nodig zijn, hebben we nog een stuk grond om de hoek liggen waar we verder kunnen uitbreiden. Maar voor nu focussen we ons eerst op de verbouwing van het nieuwe pand. Stap voor stap, en altijd met beide voeten op de grond.” Die nuchtere houding is kenmerkend voor het bedrijf. “We zijn groot geworden door hard te werken en trouw te blijven aan onze roots”, benadrukt Nick. “Onze vader heeft ons altijd geleerd om ambitieus te zijn, maar nooit onze visie en waarden uit het oog te verliezen: kwaliteit, persoonlijkheid en service.” Dave sluit af met een glimlach: “Onze vader zou trots zijn op wat we tot nu toe hebben bereikt, maar we kijken ook met enthousiasme naar de toekomst. Er is nog zoveel mogelijk.” Meer informatie: Agterberg Vleeswaren B.V. Tel. +31 (0)20-4973841 | www.agterberg-vleeswaren.nl Agterberg Vleeswaren begon op De Heining nummer 4, terwijl het gezin Louman zelf op nummer 6 woonde. Later breidden ze uit naar nummer 8 en vervolgens naar nummer 2, een pand dat doorloopt tot de hoek. Nu heeft het bedrijf ook nummer 10, waar het Dierenziekenhuis Amsterdam is gevestigd, aan de locaties toegevoegd.
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4