Meat&Co nr2 2019

m e a t & c o n r 2 2 0 1 9 13 B r a n c h e n i e u w s Hoogenkamp, vaste columnist van vaktijdschrift Meat & Co, is een interdisciplinaire schrijver die in boeken, lezingen en artikelen voor verschillende media de balans zoekt tussen voedselproteïnen, sociale interacties, omgeving en de verstoring van de marketingdynamiek. Zijn boek ‘Global Transition’ biedt leveranciers van ingrediënten, Research & Development-teams, voedingsbedrijven en ‘capital ventures’ een aantal essentiële diepgaande, huidige en toekomstige trends die een concurrerende intelligentie helpen verbeteren. VOORSPRONG In zijn gehele professionele carrière heeft Hoogenkamp -die board member is bij diverse ingrediënt- en nutraceutical bedrijven- altijd voor de troepen uitgelopen en is zijn mening vaker goed dan fout gebleken dankzij een brutale eerlijkheid en veel voorkennis. Hij geeft een frisse stem aan de snel veranderende en opkomende dynamiek van eiwittentechnologie en marketing. Geschreven met een verfrissende eenvoudige en boeiende stijl, deelt Hoogenkamp in dit boek praktische knowhow, die de vaardigheden weerspiegelt die nodig zijn om wereldwijd welzijn te voeden en te bevorderen met behulp van (h)eerlijk eten voor morgen en daarna. ‘Global Transition’ is een actueel boek dat Hoogenkamps wijsheid en gezond verstand weerspiegelen in een verzameling verhalen die zijn opgebouwd tijdens jaren van toegewijde en zwaar opgedane ervaring. Het boek is eveneens bedoeld om anderen te inspireren om een hoog niveau van deskundigheid op het gebied van eiwitten te bereiken. Kijk voor meer informatie op www.henkhoogenkamp.com FUTUROLOOG EN EIWIT- EN PROTEÏNESPECIALIST HENK HOOGENKAMP HEEFT EEN NIEUW BOEK GESCHREVEN: ‘GLOBAL TRANSITION’. DIT 490 PAGINA’S TELLENDE BOEK BIEDT WAARDEVOLLE INZICHTEN IN DE COMPLEXITEIT VAN TRADITIONELE EN OPKOMENDE VOEDINGSMIDDELEN MET EIWITBESTANDDELEN DIE DE BESCHIKBAARHEID VAN VOEDSEL EN TEGELIJKERTIJD DE OPTIMALISATIE VAN VOEDING WAARBORGEN. WAARDEVOLLE INZICHTEN IN COMPLEXITEIT TRADITIONELE EN OPKOMENDE VOEDINGSMIDDELEN ▲ ‘Global Transition’ biedt waardevolle inzichten in de complexiteit van traditionele en opkomende voedingsmiddelen met eiwitbestanddelen die de beschikbaarheid van voedsel en tegelijkertijd de optimalisatie van voeding waarborgen. De nieuwe productiefaciliteit van Abattoir, in de volksmond beter bekend als ‘de slachthuizen van Anderlecht’, maakt deel uit van een masterplan dat in 2015 gestalte kreeg met de opening van de grote overdekte voedingsmarkt Foodmet. Op het dak van deze markt vestigde zich sindsdien ‘FermeAbattoir’, de grootste daktuin van Europa die onlangs werd verkozen tot Brusseleir van het Jaar . Ook Kotmet -studentenhuisvesting en commerciële ruimtes- is inmiddels opgeleverd. Manufakture moet de volgende fase binnen dit project worden. Thielemans: “Onze wens is om voor het ontwerp te vertrekken vanuit een sterke visie op duurzaamheid. Het gebouw moet zich ook bewijzen qua verstandig omgaan met afval. We gaan dus verder op de ingeslagen weg.” DUURZAAM Voor de bouw van Manufakture is een architectuurwedstrijd in het leven geroepen. Behalve een productiefaciliteit (kosten 12.500.000 euro) moeten er ook voldoende parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Architecten worden daarbij uitgedaagd om te komen tot een duurzaam ontwerp. Als voorbeeld noemt de Brusselse Bouwmeester ‘het activeren van het daklandschap, met bijvoorbeeld een zwembadcomplex dat de restwarmte van de koelinstallaties gebruikt’. Ondernemers uit de vlees- en voedingsmiddelensector die op zoek zijn naar productieruimte in Brussel worden verzocht contact op te nemen met Abattoir. De oplevering van de nieuwe productiefaciliteit staat gepland voor 2023. Meer informatie: Abattoir NV | tel. +32 (0)2-521 54 19 info@abattoir.be | www.abattoir.be ABATTOIR NV EN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST HEBBEN EEN ARCHITECTUURWEDSTRIJD UITGESCHREVEN VOOR DE BOUW VAN ‘MANUFAKTURE’, EEN NIEUW GEBOUW OP DE SITE VAN ABATTOIR VOOR DE PRODUCTIE IN DE VLEES- EN VOEDINGSSECTOR. EERDER KENDE DE BRUSSELSE REGERING AL TIEN MILJOEN EURO SUBSIDIE TOE VOOR DE REALISATIE VAN DIT GEBOUW. “WE WILLEN VAN DIT GEBOUW EEN MODEL-EXEMPLAAR MAKEN INZAKE ENERGIE, LEEFMILIEU EN CIRCULAIRE ECONOMIE”, ALDUS PAUL THIELEMANS VAN ABATTOIR. ABATTOIR NV EN BRUSSEL SCHRIJVEN ARCHITECTUURWEDSTRIJD UIT VOOR BOUW ‘MANUFAKTURE’

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4