Meat&Co nr2 2019

m e a t & c o n r 2 2 0 1 9 14 B r a n c h e n i e u w s Hij verrichte de officiële handeling samen met Thomas Walder, wethouder van de gemeente Deventer en Marco van der Laan, directeur van Aan de Stegge Twello. “Nieuwbouw geeft je de mogelijkheid om het pand optimaal af te stemmen op het logistieke proces. Met deze nieuwe bezorgservicegroothandel én de al bestaande zelfbedieningsgroothandel wordt Deventer een belangrijke stad voor Sligro”, vertelt Buitenhuis. Van der Laan vult aan: “We zijn trots dat we voor deze mooie opdrachtgever mogen bouwen op deze prominente locatie langs de A1. We vieren vandaag niet alleen het hoogste punt, maar ook onze succesvolle samenwerking. Door korte lijnen en een gestuurd LEAN proces realiseren we in korte tijd samen met Sligro een mooi en compleet pand.” MODERN De moderne nieuwbouw wordt voorzien van de nieuwste duurzame technieken en wordt gasloos gerealiseerd. Verwarming vindt plaats door middel van restwarmte uit de koel- en vriesinstallatie. In combinatie met vele andere duurzame toepassingen en bouwmethodes wordt gestreefd naar het behalen van een ‘BREEAM Outstanding’-certificering. Het nieuwe distributiecentrum voor Sligro wordt medio 2019 opgeleverd. Meer informatie: Aan de Stegge Twello Tel. +31 (0)571 277331 | www.adst.nl Oss was ooit één van de toonaangevende centra van de vleesverwerkende industrie in West-Europa. De familie Baaijens is al sinds 1945 actief in deze industrie en bouwde vanaf die tijd al apparatuur en machines voor met name de processing binnen de vleesindustrie. Paul van Innotec ging tijdens de bijeenkomst verder in op de technologie en de laatste technische ontwikkelingen op het gebied van emulgeren. Na de presentaties werden in de demoruimte de microcutters verder uitgelicht aan de hand van een tweetal modellen. “Een volledige uitleg in de finesses en uitgedachte techniek ten behoeve van de technologie werden besproken en getoond. Na een vragenronde konden we de balans opmaken van deze bijeenkomst en uiteraard verdere discussiëren over de technologie en de branche”, kijkt Philip Schippers van Meattech terug. “Het was al met al weer een technologisch geslaagde middag.” BIJEENKOMSTEN Andere bijeenkomsten van Meattech in 2019 zijn: ‘Van smaak naar concept’ (20 juni), ‘Saturn Petfood: een inkijk in petfood-producten’ (september) en de themabijeenkomst ‘Battle of the Hybrids’ (november). Meer informatie: Meattech | www.meattech.nl . AAN DE STEGGE TWELLO EN SLIGRO HEBBEN EIND MAART HET HOOGSTE PUNT GEVIERD VAN DE BOUW VAN HET NIEUWE DISTRIBUTIECENTRUM VOOR SLIGRO IN DEVENTER. NAAST DE SNELWEG A1 WORDT OP EEN BEDRIJVENTERREIN NIEUWBOUW VOOR DE BEZORGSERVICE VAN 22.500M2 GEREALISEERD. “DEZE LOCATIE LIGT MOOI CENTRAAL VOOR BEZORGING NAAR DE HORECAKLANTEN VAN SLIGRO EN HEINEKEN IN OOST-NEDERLAND”, ALDUS GERRIT BUITENHUIS DIRECTEUR SUPPLY CHAIN VAN SLIGRO FOOD GROUP. DE EERSTE BIJEENKOMST VAN MEATTECH TECHNOLOGISCH PLATFORM VAN DIT JAAR VOND MEDIO MAART PLAATS BIJ BAAIJENS INDUSTRIAL EQUIPMENT IN OSS. DE MEETING, IN SAMENWERKING MET INOTEC, DROEG ALS TITEL ‘DE MICROCUTTERS’. ZO’N 25 LEDEN WERDEN ONTHAALD EN MEEGENOMEN DOOR TOM BAAIJENS VOOR UITLEG OVER DE HISTORIE VAN BAAIJENS, DIE VERBONDEN IS AAN DE VLEESSTAD OSS. HUN PARTNER INOTEC IS GESPECIALISEERD IN MICROCUTTERS. AAN DE STEGGE TWELLO EN SLIGRO VIEREN HOOGSTE PUNT NIEUWBOUW LANGS A1 LEDEN MEATTECH TE GAST BIJ BAAIJENS VOOR BIJEENKOMST OVER MICROCUTTERS Gerrit Buitenhuis (Sligro), Thomas Walder (gemeente Deventer) en Marco van der Laan (Aan de Stegge Twello) op de nieuwbouwlocatie.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4