Fish&Co Nr 1-2024 Online

4 FISH&CO NR 1 2024 INHOUD P. 21 COVERSTORY JANSEN TECHNIEK Jansen Techniek heeft een oplossing ontwikkeld voor het nauwkeurig portioneren van visblokjes en -strips met een vast gewicht en/of formaat: de dual-lane portioneersnijder PORTIO 1 DAP. “Vanuit retailers en saladeproducenten is er een groeiende vraag naar fixed-weight strips en blokjes”, vertelt sales engineer Thomas van Rijn van Jansen Techniek. P. 13 BAAIJENS OP SEAFOOD PROCESSING “Seafood Processing Global is een mooie ontmoetingsplek waar globale visverwerkers en machineproducenten elkaar kunnen treffen om kennis te nemen van nieuwe productiemethodes en machines”, vertelt Tom Baaijens van Baaijens Industrial Equipment. P. 14 VOORUITBLIK FOOD TECH EVENT 2024 “We hebben gemerkt dat in de vlees-, vis- en foodsector de behoefte aan een technisch vakevenement gericht op de Nederlandse markt groot is. We zien daarom ook kansen om in de toekomst nog verder uit te breiden”, vertelt programmamanager Judith van den Nieuwenhuijzen van organisator Mikrocentrum. P. 10 INTERVIEW JAN VOGELZANG Handtmann Benelux staat al lang bekend in de vleesverwerkende industrie, convenience, snack- en bakkerijsector. Echter, de ambitie van deze machineleverancier reikt verder. Met een focus op veelzijdige technologieën voor hoogwaardige visproducten, betreedt Handtmann nu ook vastberaden de visindustrie. 10 14 21 13

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4