Fish&co nr 2 2023 Online

FISH&CO NR 2 2023 23 om buikspek onder 30 graden te roken en zalm te roken onder 18 graden. De kast is uitgerust met ons Touch-Smokesysteem, een afwijkende besturing en een koelunit erop. Onder 25 graden roken vergt een hele andere toepassing dan boven de 30 graden. Behalve buikspek en zalm gebruikt deze klant de rookkast ook om rookworsten te maken. Deze combikast is uniek en zal worden gepresenteerd tijdens Meat Expo in Kortrijk.” ‘Wij bieden de gewenste continuïteit’ Thomas heeft ervaren dat na de overname de markt even wilde zien wat de gevolgen zouden zijn. “Spako heeft altijd goede machines geleverd, waardoor de naamsbekendheid hoog was en het imago positief. Alleen, het bedrijf had de laatste jaren wat stilgestaan. Wij bieden nu weer de gewenste continuïteit voor foodfabrikanten en vleesverwerkers om met ons in zee te durven gaan. Zij ontmoeten hier een leuk team mensen dat op een goede manier klanten wil helpen. Wij hebben vorig jaar onze Experience Ruimte geopend waar klanten onze machines kunnen testen. Momenteel zijn we bezig met ruimte vrij te maken in de fabriekshal zodat we ook een proefopstelling van een lijn met meerdere standaardmachines kunnen neerzetten. Met pompen, ketels, rook- en kookkasten, skits, mengers en mixers. Iedere klant wil zijn producten kunnen testen, want het komt bij bepaalde producten zeer nauw om te mengen, mixen en verpompen. Of te verwarmen en te koelen. Die mogelijkheid bieden wij ze hier in Asten”, benadrukt Thomas. “Ook klanten die niet voor ons kiezen, zijn enorm te spreken over de oplossingen die wij aandragen, maar vaak durven zij nog niet af te stappen van hun huidige machinemerk als ze de productie gaan uitbreiden.” Spako Food Machinery onderscheidt zich volgens Thomas van andere machinemerken op basis van productiecapaciteit. “Wij kunnen supersnel iets bouwen. Zo hebben we onlangs een klant in Engeland, die een productielijn voor het gieten van sauzen over groenten zocht, geholpen met een lijn die we in tien weken ontwikkelden. En ook de prijs-kwaliteit is uitstekend, want wij trekken klanten niet het vel over de oren. Wij hebben hier de slagkracht om grotere volumes machines te draaien. Het enige wat hier altijd gelijk blijft, is de kwaliteit. Daar is geen discussie over mogelijk. Er hangt onze naam aan, dus het moet goed zijn. Soit”, zegt Thomas. “Wij kunnen zowel kleine als grote machines in veelvoud bouwen vanwege de modulaire opbouw. Het moet raar lopen als we iets niet kunnen realiseren. Of het nu om een rooster of een complete productielijn gaat. Je zult maar eens niet geholpen worden door een klant. Zo’n bedrijf willen wij niet zijn. Wij zijn er om mensen te helpen. Maar we focussen ons natuurlijk wel op waar wij goed in zijn. Voor een koelkast of koelcel of een kleine oven verwijzen we naar partners waarmee we samenwerken. Maar als het aankomt op procesoptimalisatie op het gebied van onder andere koken, roken en bakken, mengen, mixen, in-uit-doseren en terugkoelen, dan zijn mensen bij Spako aan het juiste adres. Aan de achterkant zijn we continu in ontwikkeling. Wat kan er duurzamer, gemakkelijker, sneller en efficiënter? Wij leren continu van nieuwe projecten en daar profiteren onze klanten van. Wij zijn nog steeds een relatief klein familiebedrijf, maar wij leven voor technisch uitdagende vraagstukken. Ongeacht de grootte van iemands bedrijf kijken wij mee wat het beste bij zijn of haar processen past en demonstreren dan de juiste oplossing. Het is nu aan ons om de markt nog beter te benaderen.” Meer informatie: Spako Food Machinery tel. +31 (0)493-35 21 80 sales@spako.nl | www.spako.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4