Meat&Co Nr1-2021 Online Editie

m e a t & c o n r 1 2 0 2 1 27 productie met hoge snelheid van langlopende standaardproducten, zoals met de GEA MaxiFormer. Veelzijdigheid, capaciteit, opbrengst, hygiëne, duurzaamheid en uiteraard de productkwaliteit zijn de belangrijkste drijfveren geweest bij de ontwikkeling van de apparatuur van GEA, waarbij door de jaren heen innovatieve designs zijn ontwikkeld met als doel het stroomlijnen van processen met behulp van de nieuwste technologieën, om zo aan de verwachtingen van de klant te voldoen en deze te overtreffen. HET ZIT ALLEMAAL IN DE MIX Het belang van alle factoren vroeg in het verwerkingsproces goed onder controle te krijgen, kan niet worden onderschat. Ongeacht de gebruikte vormtechnologie, is het vaak bereiden van het ruwe mengsel dat de grootste impact heeft op het succes van de bewerkingen verderop in de productielijn. Het mengsel moet verderop zorgvuldig worden bereid met de juiste balans van ingrediënten op de juiste temperatuur en viscositeit, om efficiënt in de vormapparatuur te worden gevoerd. Fabrikanten maken soms de fout om alle ingrediënten in één keer te mengen. Sommige ingrediënten, zoals zetmeel, zijn echter alleen effectief tijdens het koken en kunnen de opname van water remmen als ze te vroeg worden toegevoegd. GEA heeft een reeks apparatuur ontwikkeld voor nauwkeurig en effectief mengen, waaronder de GEA CutMaster, GEA PowerGrind en GEA ProMix. TESTEN, INVESTEREN EN ONDERHOUDEN Vleesverwerkers en voedingsmiddelenfabrikanten willen de zekerheid dat alle aangekochte apparatuur een goede terugverdientijd hebben. Zodoende dat haalbaarheidsstudies, procesverbeteringen en R&D-tests allemaal worden voortgezet, dus ook tijdens de huidige COVID-crisis. Alle deze tests worden uitgevoerd in het GEA Technology Center in Bakel (Nederland), dat nog steeds volledig operationeel is. GEA heeft langdurige werkrelaties opgebouwd met voedselproducenten over de hele wereld. Elke investering in apparatuur wordt door GEA ondersteund dankzij een netwerk van servicetechnici en grote voorraden reserveonderdelen die over de hele wereld beschikbaar is. Danpo, één in Denemarken gevestigde producent van gekookte kipproducten, installeerde onlangs een volledig geautomatiseerde kipnuggetlijn van GEA, waarmee het merk ‘Your Chicken’ werd uitgebreid. Productmanager Per Ulrik Jørgensen merkte op: “Ik werk graag met GEA, want ik kan er met mensen praten en zij begrijpen waar ik het over heb. Ze bieden een 24-uurs service met snelle, gemakkelijke oplossingen om de capaciteit of prestaties van de lijn te verbeteren.” GEA is momenteel aan het testen met een nieuw digitaal kanaal, waarmee klanten toegang hebben tot een scala aan diensten voor hun apparatuur. Met ‘GEA Advance’ kan de machinefabrikant de manier waarop servicecollega’s omgaan met klanten moderniseren, waardoor snel reserveonderdelen kunnen worden besteld en real-time toegang tot technische documentatie mogelijk is. Meer informatie: GEA Food Solutions | Tel. +31 (0)73-6203 111 (Nederland) of +32 (0)3-304 8800 (België) | www.gea.com

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4