Meat&Co Nr1-2021 Online Editie

m e a t & c o n r 1 2 0 2 1 5 P. 34 VLEES, WILD OF GEVOGELTE SNEL EN NAUWKEURIG AFWEGEN? De nieuwe TSD-N3 weger van LRE Weegtechniek behaalt combinatiesnelheden tot 50 verpakkingen per minuut, met een nauwkeurigheid van 0,1 gram. De onlangs door LRE geïntroduceerde TSD- N3 is een multiheadweger met veertien weegkoppen voor het afwegen van diverse producten met vaste verpakkingsgewichten. P. 36 NIEUWE MARKTEN BINNEN BEREIK DANKZIJ REVOBREADER VAN MAREL Na enige tijd op zoek te zijn geweest naar een nieuwe paneermachine besloot Eduard Knagge, managing director van G+G Convenience Produkte, Marel Further Processing te vragen naar hun paneeroplossingen. Marel kwam met de RevoBreader als oplossing. “We waren al direct heel tevreden met de prestaties van deze machine. De RevoBreader produceert hoogwaardige producten en is een zeer flexibele machine gebleken”, onderstreept Knagge. 36 34 P. 33 ‘MET DEZE DIEPVRIESME- THODE ZIJN OOK GOEDE RESUL- TATEN TE BEHALEN VOOR VLEES’ Acoustic Extra Freezing (AEF) is de eerste technologie die zich richt op het invriezen van voedingsmiddelen in plaats van op het produceren van kou. Deze innovatieve vriestechniek is gebaseerd op het produceren van akoestische golven die de groei van ijskristallen voorkomen. “Wij zijn begonnen met een diepvriesmethode voor de Benelux waarmee ook hele goede resultaten voor vlees zijn te behalen”, aldus Mark Bogte van AEF.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4