Meat&co nr1 2022 Online

M e a t & c o n r 1 2 0 2 2 4 i n h o u d P. 10 INTERVIEW MET JAN VAN WESTREENEN VAN AMECO Ameco wil met de verdere uitrol van Hollands Weiderundvlees een nieuwe standaard creëren wat betreft duurzaamheid en dierenwelzijn. De Apeldoornse runderslachterij, onderdeel van de Van Drie Group, streeft ernaar dat medio 2022 tenminste de helft van de runderen die dagelijks worden verwerkt Hollands Weiderund-koeien zijn. Hiermee voldoet Ameco aan een groeiende vraag vanuit retail en industriële foodbedrijven. “Hollands Weiderundvlees is premium rundvlees van eigen bodem. 4xNL, van boer tot en met vleesverwerking. Duurzaam, goed voor dier en boer en vooral kwalitatief erg goed”, verzekert directeur Jan van Westreenen van Ameco. P. 15 CASESTUDY VISSER GOES BIJ QUIK’S POTATO PRODUCTS Quik’s Potato Products in Hedel beschikt sinds vorig jaar over de Jeros 8160 ACE wasunit. Deze industriële reinigingsunit reinigt de losse componenten (weegbakjes en trilgoten) van de multihead-weegsystemen niet alleen grondiger en hygiënischer, ook de reinigingstijd en het energieverbruik zijn aanzienlijk gereduceerd. “Wij zijn één van de weinige bedrijven in Nederland die dergelijke wasunits voor de foodsector kunnen leveren. De voordelen van deze reinigingsoplossing zijn enorm groot”, vertelt directeur-eigenaar Jeroen Visser van Visser Goes Food Equipment. P. 26 COVERSTORY D.I. KOELTECHNIEK De keuze voor het juiste koel- en vriessysteem is belangrijk om vlees en andere voedingsmiddelen op de juiste manier te kunnen bewaren. D.I. Koeltechniek beschikt over 25 jaar ervaring binnen alle facetten van de koeltechniek en helpt vleesverwerkende bedrijven, voedingsproducenten en vrieshuizen met de juiste koeltechnische installatie. “De kwaliteit van het koel- en vriesproces staat uiteraard voorop, maar we helpen onze klanten eveneens met het verduurzamen van hun processen en we ondersteunen ze zelfs met de subsidieaanvraag”, vertelt directeur-eigenaar Jan-Willem Mol van D.I. Koeltechniek uit Putten. 10 P. 22 BETTCHER Een consequente focus op het slagersambacht ondanks mechanisering; dat is het recept voor succes bij EDEKA Südwest Fleisch. Bij de ambachtelijke bewerking van ham, varkensrug andere vlees- en worstspecialiteiten vertrouwt het bedrijf op de innovatieve Quantum Flex X1000 trimmers van Bettcher. Dit zijn op het eerste gezicht kleine, onopvallende helpers die bij dagelijks gebruik echter een groot effect sorteren: Ze helpen bij efficiënte processen in de vleesbewerking en zorgen voor een uniforme productkwaliteit. En uiteindelijk ook voor een hogere opbrengst. 15 22

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4