Meat&Co nr2-2021 Online

m e a t & c o n r 2 2 0 2 1 10 B r a n c h e n i e u w s FOODLINE SYSTEM BREIDT ZIJN MERKENPAKKET UIT MET Autotherm FOODLINE SYSTEM HEEFT ZIJN MERKENPORTFOLIO UITGEBREID MET AUTOTHERM, DAT BEKEND STAAT OM ZIJN ROOK- EN KOOKKASTEN EN DROOGKAMERS. “MET DE TOEVOEGING VAN AUTOTHERM EN EERDER AL GÜNTHER MASCHINENBAU KUNNEN WIJ NU NOG BREDER EN SPECIFIEKER ADVISEREN EN TOTAALOPLOSSINGEN BIEDEN RICHTING ONZE KLANTEN. MET AUTOTHERM LEVEREN WE ROOK-, KOOK- EN BAKKASTEN PLUS DROOGKAMERS ALSOOK SEMIAUTOMATISCHE DOORLOOP-SYSTEMEN WAAR DE SECTIE VOOR ROKEN EN KOKEN WORDT GECOMBINEERD TOT EEN INTENSIEF KOELSYSTEEM MET EEN GEÏNTEGREERD TRANSPORTSYSTEEM”, VERTELT SALES MANAGER PASCAL DERKSEN VAN FOODLINE SYSTEM. Het Duitse merk Autotherm, dat inmiddels al meer dan 70 jaar in particuliere handen op de markt is, geniet in eigen land en ook daarbuiten bekendheid vanwege een doorontwikkelde rookmethode op basis van stoom, die bijzonder geschikt is voor een effectieve productie van heet gerookte producten. De overdracht van rook door middel van condensatie op de te behandelen producten zorgt voor een snel en gelijkmatig roken met een onvergelijkbaar laag gewichtsverlies. De rookkleur van de met ‘stoomrook’ behandelde producten is uiterst kleurstabiel en kan niet met water of stoom worden afgewassen. “Autotherm werkt al meer dan 50 jaar aan de ontwikkeling van het stoomrooksysteem en ontwikkelt het continu door. Vorig jaar hebben ze opnieuw een patent voor een verder gesofisticeerde uitvoering aangevraagd. We kunnen door extractie van alle noodzakelijke rookdelen door stoom bij de houtsnippers meer smaak en kleur genereren en dus ook een bereidingstijd en minder gewichtsverlies realiseren”, legt Derksen uit. “Al is dit slechts een stukje van wat we kunnen én doen met Autotherm.” FLEXIBEL “Het grote voordeel van Autotherm is dat ze op maat kunnen bouwen en flexibel zijn. Ze maken alles zelf in de fabriek en kunnen direct schakelen en service bieden wanneer dat nodig is. Hun fabriek ligt op slechts 2,5 uur rijden vanaf de Nederlandse grens”, weet Derksen. Treffend voorbeeld vindt hij de manier waarop Autotherm een klant in Nederland hielp die een pand verloor na een ovenbrand. “Binnen een tijdbestek van twee maanden hadden zij een tussenoplossing geïnstalleerd om vervolgens de gehele fabriek gelijk met de nieuwbouw te installeren. Dit kunnen ze, omdat ze alles in eigen beheer hebben en daarnaast alle kennis en materiaal van elk onderdeel in huis hebben.” SAMENWERKING Voor de distributie in Nederland heeft Autotherm nu gekozen voor een samenwerking met FoodLine System. “Autotherm heeft in Nederland al een paar grote klanten, maar de leveringen zijn tot op heden nooit echt via een tussenpersoon gegaan. Daarin komt nu verandering. Wij zijn er trots op dat we ons merkenportfolio met dit Duitse kwaliteitsmerk hebben kunnen uitbreiden”, besluit Derksen. Meer informatie: FoodLine System | Tel. +31 (0)36-535 9420 info@foodlinesystem.nl | www.foodlinesystem.nl www.autotherm.de

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4