Meat&Co nr2-2022 Online

M e a t & c o n r 2 2 0 2 2 4 I n h o u d P.10 INTERVIEW CAROLINE VAN DER PLAS Caroline van der Plas is het levende bewijs dat politieke partijen met slechts één zetel wel degelijk verschil kunnen maken in de vaderlandse politiek. Dankzij ‘haar’ BoerBurgerBeweging (BBB) heeft de agrarische sector een (hoorbare) stem gekregen. Daarmee moet het besef groeien dat de boeren en bijbehorende keten, zoals slachterijen en vleesverwerkers, de meest innovatieve branches van de wereld zijn. “Doel is om een eerlijk beeld van de landbouwsector te creëren én het platteland op de kaart te krijgen. Dat is hard nodig”, vindt Van der Plas. P.12 E.V. SPECIAL IFFA 2022 IFFA, ‘s werelds grootste vakbeurs voor vleesverwerking en alternatieve proteïnen, opent van zaterdag 14 tot en met donderdag 19 mei haar deuren in Messe Frankfurt. Zes dagen lang presenteren internationaal gerenommeerde bedrijven hun nieuwste technologieën en tonen zij de belangrijkste ontwikkelingen binnen de vlees- en eiwitverwerkende industrie. “Met 900 exposanten uit 42 landen zitten we qua deelnemers op hetzelfde niveau als in 2019”, zegt Kersten Horaczek van Messe Frankfurt. P.34 COVERSTORY DJM FOODPROCESSING DJM Foodprocessing gaat zich verder toespitsen op de ontwikkeling van eigen machines voor snackfabrikanten en de eiwitverwerkende industrie, met de VacForm als fysiek uithangbord van de expertise die DJM onderscheidend maakt van concurrerende merken. “Streven is om de komende jaren nadrukkelijker een positie op te bouwen in onze thuismarkt en omringende landen. Dankzij de overname door Reiser en de samenwerking met Vemag en Seydelmann kunnen we ons immers nog beter profileren als aanbieder van totaaloplossingen”, stelt Managing Director Eric Voogt van DJM Foodprocessing. P.17 SUBCOVER INTERROLL FÖRDERTECHNIK Met de marktintroductie van de nieuwe Ultra Hygienic Transfer (UHT) is de Zwitserse machinebouwer Interroll Fördertechnik erin geslaagd om de automatiseringsprocessen binnen de kippenvleesverwerking nog hygiënischer te maken. Het doel van deze baanbrekende, innovatieve oplossing was om de hoeveelheid vleesdeeltjes in de goederenstroom en de kiembelasting aanzienlijk te verminderen. Wat zit er achter deze productinnovatie? 12 17 10

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4