Meat&Co Nr 2-2024 Online

10 MEAT&CO NR 2 2024 FOOD TECH EVENT 2024 ‘TECHNIEK VOEDT DE TOEKOMST VAN DE VOEDINGSINDUSTRIE’ Vanuit zes actuele thema’s worden beursbezoekers gedurende twee dagen helemaal op de hoogte gebracht met op food en beverage gerichte oplossingen die aansluiten bij ieders productie- of verwerkingsomgeving. Deze thema’s vallen allemaal onder dezelfde slogan: ‘Techniek voedt de toekomst van de voedingsindustrie’. “Voorheen organiseerden we de beurs Food Technology, maar vanuit exposanten en de voedingsmiddelensector kregen we terug dat er behoefte was aan een (Nederlandse) beurs waar de technische oplossingen voor de productie van voedsel specifiek aan bod komen. Dit betekende voor ons een wat andere focus, maar het plan werd direct enthousiast ontvangen door enkele toonaangevende machinebouwers, zoals Handtmann, GEA, HiTec, Spako en Hoppenbrouwers. Hierdoor is onze beurs bij uitstek geschikt voor voedingsproducenten”, aldus Van den Nieuwenhuijzen. “Er is in ons land nog geen overkoepelende beurs voor voedingsmiddelentechnologie. Je hebt wel wat deeltopics, zoals Empack of de VIV. Of je moet naar het buitenland, zoals Anuga FoodTec, maar die beurs is niet specifiek op de Nederlandse foodsector gericht. Food Technology trok eerst zo’n 80 exposanten. We komen voor het Food Tech Event ruim boven de 100 exposanten uit. We willen daarbij niet te snel groeien maar bouwen op een stevig fundament. Met andere woorden: als het aanslaat en de bezoekers zijn te spreken over dit concept, dan willen we pas verder uitbreiden. Het is de bedoeling dat we deze beurs elk jaar gaan organiseren.” Uitgebreid programma Behalve voor machinebouw, apparatenbouw en techniek voor productie- en verwerkingslijnen is op het Food Tech Event ruim aandacht voor de thema’s Hygiëne en Voedselveiligheid, Future Food Factory (digitaliseren en automatiseren), Kwaliteitsmanagement, Energiemanagement en -besparing plus een Leven Lang Ontwikkelen: kennisborging en -deling, omscholen en ontwikkelen. “Dat laatste thema zit als het ware in ons DNA, want Mikrocentrum is een platform bestaande uit 550 leden in de hightech- en maakindustrie. Kennis vergroten en delen is wat wij met al onze events en activiteiten beogen. Behalve het Food Tech Event houden wij exclusief voor onze leden nog elf events waar kennis vergroten en delen de rode draad is. Ook kunnen bij Mikrocentrum ruim 120 cursussen worden gevolgd, van spuitgieten tot machinerichtlijnen en communicatieskills voor technische bedrijven.” Op woensdag 15 en donderdag 16 mei zijn de Brabanthallen in Den Bosch gastheer van het Food Tech Event 2024. Op deze vakbeurs komen de laatste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie en -verwerking uitgebreid aan bod. Ook veel toonaangevende machinebouwers uit de vlees- en visindustrie geven acte de présence op het Food Tech Event. “We hebben gemerkt dat in de foodsector de behoefte aan een technisch vakevenement gericht op de Nederlandse markt groot is. We zien daarom ook kansen om in de toekomst nog verder uit te breiden”, vertelt programmamanager Judith van den Nieuwenhuijzen van organisator Mikrocentrum. Judith van den Nieuwenhuijzen

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4