Meat&Co Nr 2-2024 Online

MEAT&CO NR 2 2024 25 VOEDSELVERSPILLING ELLIOTT’S NIEUWE VLEESPAD VERMINDERT GEURTJES EN VOEDSELVERSPILLING Jaarlijks verspillen huishoudens in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 6,4 miljoen ton eetbaar voedsel, wat neerkomt op 16% van al het gekochte voedsel. Wereldwijd is voedselafval verantwoordelijk voor minstens 8% van de uitstoot van broeikasgassen. Gepatenteerde kern De nieuwe pads zijn momenteel verkrijgbaar in een reeks afmetingen van 80 mm x 100 mm tot 300 mm x 600 mm en zijn ideaal voor vis en de lange houdbaarheid van vleesproducten zoals grote seizoensgebraden braadstukken of 30 dagen gerijpte steaks. Elliott zegt dat de pads een gepatenteerde kern gebruiken die een enorme bloed- en waterabsorptie geeft, met een bereik tussen 5.000 ml en 26.000 ml per vierkante meter, en dat ze voldoen aan de 11/2011 EU-regelgeving en FDA-goedkeuring. Tests met vleesverwerkingsspecialist Hilton Foods hebben aangetoond dat de pads niet alleen effectief zijn in het verminderen van geurtjes, maar ook het aantal klachten van klanten en het aantal retourzendingen met 70% hebben verminderd. Neil Huggins, technisch accountmanager bij Hilton Foods, vertelt: “We hebben tijdens de kerstperiode twee tests uitgevoerd met de Elliott-pads op seizoensproducten en volgens gegevens van onze klanten hebben ze de retourzendingen van klanten aanzienlijk verminderd. Geur, die gepaard gaat met gerijpte biefstuk of gewrichtsproducten, is al heel lang een probleem. Bij gespecialiseerde seizoensproducten op de korte termijn kan dit een groot probleem zijn, wat ertoe kan leiden dat producten van de lijst worden gehaald. Het geurprobleem wordt gecompliceerd door het feit dat sommige mensen gevoeliger zijn voor geuren dan anderen. Deze nieuwe pads hebben echt geholpen om geurtjes te verminderen en ervoor te zorgen dat meer klanten blij zijn als ze de verpakking openen.” Grote schaal gebruikt De UniDry AD-pads zijn een uitbreiding van de marktleidende UniDry-reeks van ultradunne, superabsorberende pads met gesloten rand. Ze zijn in 2020 gelanceerd en worden nu op grote schaal gebruikt door verwerkers van vers vlees en vis. Elliott Absorbent Products heeft een nieuwe vleespad op de markt gebracht die geurtjes absorbeert en voedselverspilling aanzienlijk vermindert door het aantal retourzendingen van klanten die bezorgd zijn dat hun voedsel bedorven is, aanzienlijk te verminderen. De nieuwe UniDry AD-pads maken gebruik van een innovatieve koolstoflaag die de aromaten absorbeert die vrijkomen als vlees ouder wordt en die ervoor kunnen zorgen dat het vlees bij het openen de ‘snuffeltest’ niet doorstaat. Met onnodige recalls of het weggooien van goede producten als gevolg. Matt Hankins, directeur van Elliott Absorbent Products zegt hierover: “UniDry AD is een belangrijke innovatie op het gebied van geurvermindering en het voorkomen van voedselverspilling. De productie van rood vlees is zeer koolstofintensief en daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het vlees in de best mogelijke staat bij de consument aankomt, zodat deze ervan kan genieten en de koolstofuitstoot die gepaard gaat met het verspillen van dergelijke producten wordt vermeden. “De resultaten met Hilton Foods zijn uitstekend. Er hebben al veel vleesverwerkers en supermarkten in het Verenigd Koninkrijk interesse getoond in ons product. We streven ernaar om ons klantenbestand uit te breiden over heel Europa en daarbuiten, waar een enorme onaangeboorde markt is.” UniDry AD is verkrijgbaar in zowel pads als rollen, standaard in zwart en andere kleuren op aanvraag. De serie voldoet volledig aan de EU-migratie-eisen en wordt geproduceerd in Elliott’s ultramoderne fabriek in het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie: Elliott Absorbent Products Tel. +44 (0)1706-643122 sales@elliottabsorbents.co.uk www.elliottabsorbents.co.uk De UniDry AD-pads maken gebruik van een innovatieve koolstoflaag die de aromaten absorbeert

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4