Meat&Co nr3-2022 Online

M e a t & c o n r 3 2 0 2 2 5 P. 30 ADVANCED FREEZERS ONDERSCHEIDT ZICH Met ruim 25 jaar ervaring binnen de foodsector weet Advanced Freezers als geen ander wat er nodig is voor het koelen en vriezen van (verse) voedingsmiddelen. Het bedrijf uit Varsseveld onderscheidt zich binnen de sector met zijn Carton Box-vriezers (dozen-kratten-vriezers). “Ik kan geen drie fabrikanten in Europa opnoemen die net als wij Carton Box-vriezers kunnen bouwen. Laat staan met de kwaliteit die wij bieden”, vertelt Frank Lettink van Advanced Freezers. P. 37 CASESTUDY BIOCLIMATIC BIJ SLAGERIJEN KALDENBERG Bioclimatic installeerde in 2019 een tweetraps luchtbehandelingssysteem bij Slagerijen Kaldenberg. Door UVC-lampen voor het koelblok in de luchtbehandelingskast en ionisatie in de toevoerlucht te plaatsen, wordt sindsdien schone lucht in de productieruimten geblazen. Behalve een hygiënisch werkklimaat worden op deze manier schadelijke bacteriën sterk gereduceerd. “Luchtzuivering voorkomt risico’s en draagt bij aan een goede productkwaliteit”, stelt Bert van Klink van Bioclimatic. “We merken dat de luchtkwaliteit in ons bedrijf is toegenomen”, stelt Dirk Kaldenberg. 37 30 P. 34 VAN ABEELEN ONTWIKKELT INDIVIDUAL QUICKLY FROZEN-INSTALLATIE Van Abeelen Koeltechniek en Van Abeelen Food Processing Technology hebben onlangs de handen ineen geslagen om een oplossing te vinden voor De Koning Vlees, dat met de koel- en vriestunnel die ze hadden niet de productie kon draaien die ze voor ogen hadden. Van Abeelen kwam met een Individual Quickly Frozen-installatie, die de producten koelt en de vrijgekomen energie en warmte inzet om een grote watervoorraad – bedoeld voor productie en schoonmaak – te verwarmen.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4