Meat&Co nr3-2022 Online

M e a t & c o n r 3 2 0 2 2 4 I n h o u d P. 8 JUBILEUM CRETEL BY ATS Cretel by ATS, de Belgische fabrikant van onthuidmachines voor vis en vlees en industriële was- en drooginstallaties, viert zijn gouden jubileum. Kwaliteit, maatwerk en een focus op ontwerp en ontwikkeling blijken naast het succesrecept van de laatste 50 jaar ook de formule voor de toekomst. “Onze machines staan bekend om hun uitstekende kwaliteit. We horen heel regelmatig dat een klant zijn machine al meer dan twintig jaar zonder problemen gebruikt”, vertelt Guy Persyn, Division Manager Mechatronics bij Cretel by ATS. P. 22 GRASSELLI BEWIJST INNOVATIEKRACHT Grasselli maakte indruk tijdens de recente IFFA 2022 met een veelvoud aan nieuwe machines, waarmee beursbezoekesmers konden kennismaken. Peter Comello van Infood Industrial Food Equipment, dat het Italiaanse kwaliteitsmerk vertegenwoordigt in de Benelux, was tijdens de beurs druk in de weer om Nederlandse en Belgische professionals in de vlees- en eiwitverwerkende industrie te informeren over de verschillende noviteiten bij Grasselli. Daartoe behoorden ook de automatische FSL 600 verticaal slicer en de nieuw ontwikkelde OSL Slicer. P. 17 SUBCOVER SCHERMSAL GROEP De Schmersal Groep ontwikkelt veiligheidssystemen en veiligheidsoplossingen afgestemd op individuele eisen, gebaseerd op ‘s werelds grootste programma van veiligheidsschakelaars. Het gaat immers niet alleen om de beveiliging van afzonderlijke machines, maar ook van complexe productiesystemen. P. 26 COVERSTORY VERVO Vervo, specialist in vacuüm verpakkingen, is vorig jaar verhuisd naar Waddinxveen. Het nieuwe pand wordt gedeeld met verpakkingsspecialist Bema, dat inmiddels mede-eigenaar is geworden van Vervo. De nieuwe productieomgeving en de intensieve samenwerking met een nieuwe partner bieden (potentiële) klanten aanzienlijk meer mogelijkheden, stelt directeur Rob Meijns van Vervo. “Er is veel expertise en kennis voor handen. We merken nu al de synergievoordelen. Ons leveringsprogramma is uitgebreid, waardoor we ons nog sterker kunnen positioneren binnen de vlees- en voedingsmiddelenindustrie. Ook kunnen we gemakkelijker innoveren.” 22 26 8

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4