Meat&Co nr3-2023 Online

MEAT&CO NR 3 2023 11 Het is uiteindelijk een win-win voor alle partijen geworden. Dat klinkt wat zoetsappig, maar zo is het wel. Wij zijn goed in zaken oplossen. Samen kom je verder. We hebben een groot deel van het machinepark mogen leveren voor de renovatie. Als dan alles naar tevredenheid draait en je ziet dat zij een groei kunnen doormaken vanwege de oplossingen die je hebt geboden, dan geniet je daar als leverancier ook van.” Wat bij de keuze voor Van Uhm nadrukkelijk heeft meegespeeld, zegt Kleinhout, was de bereidheid van de machineleverancier om er ‘samen een succes van te maken’. “Lourens Regtop (verkoopadviseur bij Van Uhm) liep tijdens de verbouwing de deur plat en vroeg ons continu hoe hij ons kon helpen. Natuurlijk had ik vooraf een budget in mijn hoofd, maar het totaalplaatje gaf de doorslag. Het gaat erom dat de oplossingen die worden aangedragen passend zijn bij de vraagstukken die je hebt. Dat was hier het geval.” Het bewijs hiervoor wordt nota bene geleverd op het moment dat uw redacteur nog ter plekke is. “Hebben jullie ook een mal waarmee we tartaartjes op een specifieke grootte en met een bepaalde dikte kunnen maken”, vraagt Kleinhout aan Van Uhm. “Hoe snel wil je die hebben?”, vraagt deze. “Binnen een maand”, stelt Kleinhout. “Ik ga kijken welke mallen we hebben en als we die niet hebben, dan gaan we er eentje met de juiste maatvoering maken”, lacht Van Uhm. “Kijk, deze manier van meedenken is waarom wij uiteindelijk voor Van Uhm hebben gekozen”, benadrukt Kleinhout. ‘Zorgen dat je de beste bent’ Wijnen geeft aan dat de keuze voor de juiste machines eveneens van belang is voor de manier van produceren. “Je kunt heel exclusief gaan koken of juist heel commercieel. Als je voor dat laatste kiest, dan moet je ervoor zorgen dat je de beste bent. Vanuit de zogeheten hardlopers (vijf à zes producten) zijn we gegroeid naar 35 produceten, waaronder meer exclusievere producten als runderwangetjes. Sous-vide garen is in opkomst. Wij zijn al twee jaar bezig met wat in de toekomst meer bedrijven zullen gaan doen. Het stelt ons in staat om producten uit te leveren met een THT van vijf tot zes maanden. Wij kijken niet zozeer naar de merken van de machines, maar naar de toepassingen. Door de geleverde machines kunnen we de producten maken zoals onze klanten dat willen. Piet Kaldenberg van Kaldenberg Slagerijen kiest bijvoorbeeld bewust voor ons omdat wij niet alleen in staat zijn om een hoge kwaliteit te leveren, maar ook nog eens met een lange houdbaarheidstijd.” Dankzij de doorgemaakte groei liggen de plannen voor verdere uitbreiding al klaar. “Je hebt als ondernemer een bepaalde visie. Het is mooi om te zien dat we je waarneemt in de markt al binnen twee jaar heeft geleid tot een gezonde productie. We kunnen qua machinepark echter nog het dubbele aantal kilo’s aan van wat we nu doen. Zodoende gaan we uitbreiden, met extra koeling en een vrieshuis en de kantoren daarbovenop”, vertelt Kleinhout. Die vertelt tot slot: “We kiezen voor groeien met behoud van kwaliteit, zodat we onze klanten kunnen blijven ontzorgen op de manier zoals ze van ons gewend zijn. We werken met Nederlandse en Duitse slachthuizen die precies weten wat wij willen en meerdere keren per week alles vers aanleveren. De combinatie mensen, machines en producten bepaalt ons succes.” Meer informatie: Van Uhm | Tel. +31 (0)74-266 2905 | info@vanuhm.nl | www.vanuhm.nl Intermezzo Meat | Tel. +31 (0)53-478 9041 | info@intermezzomeat.com www.intermezzomeat.com Peter Kleinhout en Stephen van Uhm

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4