Meat&Co nr3-2023 Online

MEAT&CO NR 3 2023 30 SPECIAL: PLANTBASED & VEGAN De Atura-lijn is ontwikkeld om op een duurzame manier aan te sluiten op de vraag naar plantaardige eiwitten én voedings- en drankenfabrikanten te inspireren tot de ontwikkeling van duurzame, eiwitrijke, plantaardige voeding. De Atura-eiwitten worden onder de strengste eisen geproduceerd in Europa en worden ondersteund door experts op het gebied van productie, voeding en (maatwerk)applicaties. “We zien dit partnerschap voor de Aturaeiwitten als een nieuwe bijdrage aan een gezonde leefstijl met respect voor de natuur”, laat een woordvoerder van Lithos Ingredients weten. Atura-portfolio Het portfolio bestaat uit eiwitten (concentraten en isolaten) van kikkererwten (chickpeas), tuinbonen (fava beans) en rode linzen (red lentils), die alle worden geproduceerd, en ook gedeeltelijk geteeld, in het Verenigd Koninkrijk. Nadruk wordt gelegd op duurzaamheid en een kleine ecologische footprint. De verschillende types zijn ook in biologische kwaliteiten beschikbaar. Meer informatie: Lithos Ingredients | Tel. +31(0)10-44 56 100 | info@lithosingredients.nl | www.lithosingredients.nl | aturaproteins.com “Ons plantaardig ei-eiwit is de perfecte oplossing voor wie op zoek is naar een alternatief voor traditioneel kippenei-eiwit zonder dieren of milieu daarbij te schaden. We zijn verheugd om ons plantaardig ei-eiwit op de markt te brengen en de verschuiving naar een meer houdbare voedselproductie te helpen versnellen”, vervolgt Schouten. “Wij geloven dat onze innovatieve oplossing bij uitstek geschikt is voor industrieel gebruik waarbij producenten ei-eiwit verwerken in producten. Eieren zijn de laatste jaren enorm in prijs gestegen, daarom is deze plantaardige variant ook prijstechnisch interessant.” Verschillende toepassingen Het plantaardige ei-eiwit van Schouten Europe kan worden gebruikt in een verscheidenheid aan toepassingen zoals smeersalades, maaltijdsalades, wraps en sandwiches. Hierdoor is het een veelzijdig ingrediënt voor voedingsbedrijven die plantaardige opties willen toevoegen aan hun productlijnen. Meer informatie: Schouten Europe | Tel. +31 (0)183-44 63 90 | www.schoutenfood.com LITHOS INGREDIENTS INTRODUCEERT ATURA-EIWITTEN SCHOUTEN EUROPE LANCEERT PLANTAARDIG EI-EIWIT Lithos Ingredients heeft een partnerovereenkomst gesloten met het Engelse Deltagen voor hun serie van plantaardige eiwitten: Atura Proteins. Schouten Europe heeft een uniek plantaardig ei-eiwit ontwikkeld: No Egg White. Dit eiwit biedt dezelfde voedingsvoordelen biedt als echt kippeneieiwit. Het product is een uitkomst voor mensen met een allergie voor ei. “Consumenten zijn op zoek naar gezondere en meer duurzame voedingsopties, maar ze willen niet inleveren op smaak of textuur”, zegt Peter Schouten, CEO van Schouten Europe. Tuinbonen vormen deels de basis voor de eiwitten van Atura Proteins.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4