Meat&Co nr3-2023 Online

MEAT&CO NR 3 2023 5 P. 34 Reportage: Van Loon Group Van Loon Group behoeft weinig introductie in de vleesverwerkende industrie. Ook op het gebied van plantaardige eiwitten loopt het Brabantse familiebedrijf graag voorop. “De vraag naar hoogkwalitatieve, smaakvolle vleesvervangers zal blijven toenemen”, weet commercieel manager Alexander Mulder. P. 38 Grassa: eiwit uit gras Eiwit uit gras inzetten als sojavervanger en meteen de hoeveelheid stikstof drastisch reduceren. Daar zet Grassa op in. “We helpen de melkveehouderij om duurzamer te worden en additioneel brengen we een plantaardige eiwitstroom op gang”, stelt directeur Rieks Smook. P. 44 Reportage: Ojah Ojah was ruim vijftien jaar geleden één van de eerste producenten van zogenaamde derde generatie plantbased vleesalternatieven. “Toen wij begonnen, was de markt er nog niet eens. Inmiddels staan steeds meer mensen open voor dit type producten”, vertelt CEO Frank Giezen. P. 48 Casestudy HHS RVS Producten bij Teujib Teujib Halal Producten koos bij de verhuizing in 2022 voor HHS RVS Producten voor specifieke oplossingen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. “Uiteindelijk heeft HHS geleverd wat is beloofd. Daarbij waren ook de aftersales prima op orde”, stelt eigenaar Raja van Teujib. 34 38 44 48

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4