meat&co nr4 2018 online

m e a t & c o n r 4 2 0 1 8 5 P. 25 COVERSTORY: JUBILEUM VOOR MARVU Marvu Foodprocessing Equipment bestaat 25 jaar. Wat ooit begon met een werkplaats in een schuurtje, is in een kwarteeuw uitgegroeid tot een professioneel bedrijf met meer dan 35 medewerkers. “Wij weten dat continuïteit van het productieproces voor de producent van levensbelang is. Dat heeft onze focus”, weet Karin van Wanrooij van Marvu. P. 28 ULTRAPAK MET HOOGWAARDIGE CONCEPTEN OP EMPACK Ultrapak neemt op woensdag 3 en donderdag 4 oktober deel aan Empack. Het bedrijf demonstreert beide dagen in Brussels Expo een aantal technologisch hoogwaardige machines en systemen, zoals de SEALPAC A-serie, de compacte SEALPAC Pro dieptrekmachine en de hoogwaardige metaaldetectie van Pulsotronic. 25 P. 39 BELGIAN MEAT OFFICE BRENGT NIEUWE INZICHTEN De Europese vakpers kwam op uitnodiging van Belgian Meat Office eind augustus bij elkaar in Brussel. Philippe Houdart van de NVVA gaf het 29-koppige gezelschap inzicht in hoe de Vlaamse voedsel- en warenautoriteit door recente crises onder een andere loep is komen te liggen bij nieuwsmedia en politici. Professor dr. Ir. Frédéric Leroy gaf tijdens zijn lezing aan hoe moeilijk het is om met wetenschappelijke feiten de pers te overtuigen. “Als de Amerikaanse kankerstichting zegt dat vlees eten leidt tot kanker, dan is het heel lastig om daar als industrie een goed weerwoord op te geven”, aldus Leroy. 39 28

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4