meat&co nr4 2018 online

P. 8 INTERVIEW: ASTRID VAN HEST VAN ONDERNEMERSACADEMIE FOOD Slagers die ambities hebben om foodondernemer te worden kunnen bij de Ondernemersacademie Food de versnelde opleiding Foodondernemer 2.0 volgen. “Door totale foodondernemers op te leiden, hopen we het probleem van bedrijfsopvolging deels op te lossen.” P. 13 VAKMANSCHAP, BELEVING EN FUN CENTRAAL OP MEAT EXPO De vakbeurs Meat Expo, van 30 september tot en met 3 oktober in Kortrijk, biedt beursbezoekers ruim 30.000 vierkante meter inspiratie en een kennismaking met zowel vertrouwde als nieuwe leveranciers. Meer dan tweehonderd bedrijven presenteren in Kortrijk Xpo hun nieuwe producten, machines en concepten. m e a t & c o n r 4 2 0 1 8 4 8 P. 22 ‘QUA POULTRY HEEFT MAREL ALTIJD AL VOOROPGELOPEN’ Van bijna elk stukje kip wereldwijd ligt, zonder dat veel mensen dat weten, de basis in Boxmeer. Onder de naam Stork vergaarde het bedrijf ooit naamsbekendheid. Na de overname door Marel zestien jaar geleden is de multinational inmiddels marktleider op het gebied van machines en pro- cessing van meat, vis en pluimvee. “Maar de oude waarden en normen van Stork vind je hier nog steeds terug”, aldus Wim von der Heide van Marel. 22 I n h o u d 13 P. 16 INTERVIEW: LUTE AARSSE VAN ZOMERDAM Zomerdam heeft een unieke positie in de Nederlandse markt van inspectiesystemen. “Wij zijn geen doorgeefluik. We maken alles zelf en daar profiteert de klant in meerdere opzichten van”, vertelt directeur Lute Aarsse. Het nieuwste metaaldetectiesysteem vindt inmiddels al zijn weg naar verschillende klanten in de vleesindustrie.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4