MEAT&CO nr4 2019

m e a t & c o n r 4 2 0 1 9 42 C o l u m n Waar in het verleden nog vrachtwagens in brand werden gestoken en nieuwe stallen, die bijvoorbeeld net na de eerste ronde leeg stonden, met als doel de continuïteit van de productieprocessen te frustreren en economische schade te berokkenen, worden er nu boevenstreken uitgehaald die tot doel hebben om verontwaardiging bij de burger op te roepen en daarbij gaat men héél ver. Niet alleen het manipuleren van beeldmateriaal, het gebruik van beeldmateriaal uit het buitenland, het beïnvloeden van de pers zodat er een éénzijdig verhaal komt, intimideren, brand stichten en zelfs het in brand steken van dieren past blijkbaar bij de vega-activist van vandaag. Ik hoop wel dat de meer onafhankelijke media, de media die niet alleen gemakkelijk willen scoren door mee te deinen met de waan van activistische organisaties en partijen en de zorgvuldig georganiseerde publieke verontwaardiging, gaan inzien dat dit, ook journalistiek, de verkeerde kant op gaat. Het is toch niet acceptabel dat een kleine groep in de samenleving de eigen overtuiging op die wijze voor iedereen wil afdwingen en daarmee weg komt? Het is aan de andere kant belangrijk dat de verdediging tegen dergelijke praktijken op orde is. Houdt rekening met criminele activiteiten door personen en organisaties die anders denken! Zorg voor de beveiliging van uw bedrijf! Laat de dieren en/of de klanten die een andere overtuiging hebben niet de dupe worden van dergelijke criminele activiteiten. Mensen die vlees waarderen en willen benutten als goede eiwitbron en die met name voor opgroeiende kinderen nauwelijks vervangbaar is, hebben daar recht op! NERGENS ZO GOED GEREGELD Daarnaast is het ook zaak dat de ontwikkelingen van bedrijven hierdoor niet gefrustreerd worden! Stilstand is achteruitgang. Denk er aan dat alle tumult in de media van een zeer kleine groep activisten afkomstig is. Ga door met alle innovaties waar we in Nederland zo goed in zijn. Het welzijn van de dieren en de voedselveiligheid is nergens zo goed geborgd als in Nederland en we zijn de top van de wereld als het gaat om verdere verduurzaming. We staan op het punt de volgende ronde innovaties in het kader van de circulaire economie op te starten. Er zijn bijna altijd wel zaken die verder verbeterd kunnen worden en daar moeten we voortvarend aan blijven werken. Dat doen we voor de consumenten, de burgers die dierlijke producten in hun voeding waarderen, de dieren die we houden, de directe omgeving en het milieu, ofwel de biodiversiteit van onze wereld. INDE VERDEDIGING! Peter Vesseur PETER VESSEUR IS ALGEMEEN SECRETARIS VAN NEPLUVI, EEN ORGANISATIE DIE OPKOMT VOOR DE BELANGEN VAN AANGESLOTEN ONDERNEMERS IN DE NEDERLANDSE PLUIMVEEVERWERKENDE INDUSTRIE – ZOWEL OP NATIONAAL ALS INTERNATIONAAL NIVEAU. DE DIERLIJKE PRODUCTIESECTOREN WORDEN IN DE VERDEDIGING GEDWONGEN. OP INTERNET IS TE VINDEN HOE JE EEN STAL IN BRAND STEEKT EN ER ZIJN BEWIJZEN DIE LATEN ZIEN DAT DAT OOK DAADWERKELIJK PLAATS- VINDT… SOMS MET DE KIPPEN ER NOG IN! DAT LAATSTE IS WAARSCHIJNLIJK NIET ZO, MAAR HET IS VOOR ACTIVIS- TEN JUIST GOED ALS ER ‘PER ONGELUK’ DIEREN OMKOMEN BIJ EEN BRAND. DAARMEE KUNNEN ZE IN DE MEDIA WEER UITHALEN NAAR DE BOEREN DIE HET ZO SLECHT VOOR HEBBEN MET HUN DIEREN. ZOVEEL STALBRANDEN! ZOVEEL DIEREN DIE OMKOMEN! DAAR MOETEN KAMERVRAGEN OVER GESTELD WORDEN! JA, JA….. MAAR DAT HEEFT MAAR ÉÉN DOEL: HELE BEDRIJFSTAKKEN IN HET DISKREDIET BRENGEN VANWEGE DE EIGEN OVERTUIGING.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4