Meat&Co nr4-2021 Online

m e a t & c o n r 4 2 0 2 1 17 Met de gerealiseerde oplossing bij Hoogvliet onderstreept Jansen Techniek dat het precies weet wat er nodig is om de voedingsmiddelensector te bedienen. “Het is duidelijk dat het steeds moeilijker wordt om aan bekwaam personeel te komen. Voor de vleesindustrie betekent dit een tekort aan goede slagers. Een portioneermachine kan meerdere slagers vervangen en snijdt altijd precies de juiste porties”, benadrukt Baist. “Als Jansen Techniek kunnen wij naast het portioneren eveneens het transport tussen de verschillende productiepunten verzorgen en denken wij mee over de meest optimale inrichting van de productieruimte. Wij kunnen met slimme oplossingen veel simpele werkzaamheden uit handen van operators nemen. Denk bijvoorbeeld aan krattentransport. Daarnaast is productiezekerheid cruciaal.” Baist zegt tot slot: “Als service verlenend bedrijf moet je jezelf afvragen hoe graag je iets voor je klanten wilt oplossen en hoe snel? Bij Jansen is die wil heel sterk aanwezig.” Meer informatie: Jansen Techniek/Jansen Control Systems Tel. +31 (0)341-353 829 info@jansentechniek.nl sales@jansentechniek.nl www.jansentechniek.nl “Onze oude locatie in Alphen aan de Rijn was gebouwd op de belevering van een X-aantal winkels. Bovendien bevond de logistiek zich voorheen op drie verschillende locaties. Met de nieuwbouw hebben we alles onder één dak samengebracht”, legt Haazer uit. “Acht jaar geleden hadden we de oude locatie al eens helemaal verbouwd. Jansen Techniek deed toen het interne transport en Verbufa de machines. Direct toen we nieuwbouw ter sprake kwam, hebben we aangegeven dat we Jansen bij de gehele inrichting wilden betrekken omdat zij door de jaren heen veel ervaring en expertise op dat vlak hebben opgebouwd en waar wij nu gebruik van konden maken.” Wat Haazer enorm heeft aangesproken, is de manier waarop Hoogvliet de Marelec Portio 3-400 portioneermachine heeft kunnen testen. “Ze hebben een vergelijkbare machine bij ons neergezet om eerst een aantal dagen in aanwezigheid van hun mensen te testen en daarna de gelegenheid gekregen om het zelf te doen. Dat is belangrijk geweest in de uiteindelijk beslissing om voor Jansen te kiezen, nog los van het feit dat de machine ook gewoon doet wat het moet doen”, stelt Haazer. “De Portio snijdt het vlees heel nauwkeurig op gewicht en op dikte. Zeker gelijke dikte is voor onze eindklanten heel belangrijk, want dat betekent dat de bereidingstijd van het vlees altijd hetzelfde is. Bovendien kunnen we de software heel gemakkelijk zelf herschrijven naargelang onze behoeften. Ook dat is erg fijn” MEEDENKEN Haazer geeft aan dat Jansen Techniek ook mee heeft gedacht over het interne transport en dit samen met de juiste systemen, transportbanden en ontnesters heeft gerealiseerd. “Wij richten eens per 20 jaar een slagerij in. Zij komen wekelijks bij iedereen over de vloer. Dat verschaft andere inzichten. Zodoende dat wij het fijn vonden dat ze hierover hebben meegedacht.” Sowieso is Haazer te spreken over de manier waarop Jansen Techniek (en Verbufa) het nieuwbouwtraject hebben begeleid. “Deze bedrijven passen bij ons. Niet te groot, praktisch, pragmatisch en nuchter. Wat zeker ook heeft meegespeeld, is het feit dat Jansen een aantal machines die we in Alphen aan de Rijn hadden staan, heeft aangepast naar het gebruik in Bleiswijk. Revisie van bestaande apparatuur scheelt ons enorm in de kosten.” “HET GEHELE PROCES IS UITERMATE PRETTIG VERLOPEN” MET DE REALISATIE VAN DE NIEUWE SLAGERIJ VAN HOOGVLIET IN BLEISWIJK IS OOK DE SAMENWERKING TUSSEN DE SUPERMARKTKETEN EN JANSEN TECHNIEK VERDER UITGEBREID. “OP DE OUDE LOCATIE HADDEN ZE AL DE LOPENDE BANDEN GEREALISEERD, MAAR BIJ DE NIEUWBOUW HEBBEN WE DE SAMENWERKING VERDER AANGEHAALD, MET DE PLAATSING VAN DE MARELEC PORTIO 3-400 EN DE INTERNE LOGISTIEK. DAT HELE PROCES IS UITERMATE PRETTIG VERLOPEN”, VERTELT RUUD HAAZER, MANAGER SLAGERIJ VAN HOOGVLIET.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4