Meat&Co nr4-2021 Online

m e a t & c o n r 4 2 0 2 1 4 I n h o u d P. 10 INTERVIEW MARIJKE EVERTS (VANDRIE GROUP) Marijke Everts, directeur Corporate Affairs bij VanDrie Group, wijkt in veel opzichten af van andere spelbepalers binnen de vleesverwerkende industrie. Meer uitgesproken. Direct. Ze brengt een verfrissend geluid in een gepolariseerd landschap. Met de aanval als beste verdediging. “Negatieve beeldvorming van de veehouderij en vleesverwerkende industrie wordt gemaakt. Daarom vind ik het belangrijk om zelf een regierol te pakken. Dan heb je al de halve wedstrijd gewonnen.” P. 26 UNIFORTES & VISCON GROUP Bens NV is een bedrijf in ontwikkeling op allerlei gebieden. Het slachthuis uit het Belgische Westerlo wil alle bedrijfsprocessen zo veel mogelijk (volledig) automatiseren. Dat geldt ook voor het krattenwassen. Dankzij Unifortes | Industrial Cleaning Systems en de Viscon Group is een 33 meter lange automatische krattenwasstraat gerealiseerd voor het reinigen en labelvrij maken van E2-kratten. “Twee zaken hebben de doorslag gegeven: de zekerheid van het eindresultaat en de relatief korte terugverdientijd, want wij doen alleen een investering als die rendeert”, zegt CEO Marcel Laeremans van Bens stellig. P. 15 JANSEN TECHNIEK Supermarktketen Hoogvliet heeft onlangs gebruik gemaakt van de expertise van Jansen Techniek voor een portioneermachine die is neergezet in de nieuwe slagerij in het distributiecentrum langs de A12 bij Bleiswijk. “Wij hebben bij Hoogvliet de Marelec Portio 3-400 neergezet. Het vlees wordt eerst gewogen, waarna er een 3D-scan van het product wordt gemaakt. Aan de hand van het gewicht en de vorm, berekent de Portio de meest optimale snijd- intervallen”, vertelt sales manager Michel Baist van Jansen Techniek. 10 P. 34 COVERSTORY: SCHMERSAL De levensmiddelenindustrie is een van de meest veeleisende industrieën: Voor de productie en verpakking van levensmiddelen gelden strenge hygiënevoorschriften. De Schmersal Groep heeft tientallen jaren ervaring in de voedingsindustrie. Daarom kan zij haar klanten goede onderbouwende consultancydiensten, speciaal voor de levensmiddelenindustrie ontwikkelde veiligheidscomponenten en complete veiligheidssystemen aanbieden. 26 34

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4