Meat&co nr5 online

m e a t & c o n r 5 2 0 1 8 24 B r a n c h e n i e u w s NIEUWE WEBSITE VOOR EXPERTISECENTRUM NIEUW LOGO MOET ZICHTBAARHEID FOODVALLEY VERGROTEN HET EXPERTISECENTRUM VOOR HET SLAGERSAMBACHT HEEFT EEN NIEUWE WEBSITE: WWW.EXPERTISECENTRUMSLAGERSAMBACHT.NL . HET EXPERTISECENTRUM HEEFT ALS DOEL DE SPECIFIEKE KENNIS EN KUNDE VAN HET SLAGERSVAK TE BORGEN. VEEL ‘AMBACHTELIJKE KENNIS’ IS NU VERBORGEN BIJ DIEGENEN DIE MOMENTEEL EEN BEROEP IN HET VLEES UITOEFENEN OF DAT IN HET VERLEDEN GEDAAN HEBBEN. DEZE KENNIS WORDT NU GEÏNVENTARISEERD EN VERWERKT IN EEN (DIGITALE) KENNISBANK WAARIN DIE KNOWHOW WORDT OPGESLAGEN. FOODVALLEYVOERTSINDS1OKTOBEREENNIEUWLOGO.DENIEUWE PAY-OFF LUIDT ‘SHAPING THE FUTURE OF FOOD’. FOODVALLEY NL EN REGIO FOODVALLEY WILLEN DAARMEE DUIDELIJK MAKEN WAAR FOODVALLEY VOOR STAAT EN DE ZICHTBAARHEID VAN HET MERK VERGROTEN. “DOOR NAUWER SAMEN TE WERKEN KUNNEN WE BETER VOORZIEN IN DE BEHOEFTEN VAN ONZE DOELGROEPEN”, ZEGT DIRECTEUR ROGER VAN HOESEL VAN FOODVALLEY NL. De kennisbank kan via de (nieuwe) website worden geraadpleegd door personen en bedrijven in het slagersvak die op zoek zijn naar een oplossing voor een bepaald probleem. Het Expertisecentrum moet zich zodoende ontwikkelen tot dé vraagbaak van het slagersambacht. De website is bedoeld voor iedereen die wat met het beroep van slager te maken heeft: van slagerij tot industrie, van groothandel tot retail en van grondstof tot eindproduct. HELPDESK EN BEDRIJFSBEZOEK Het Expertisecentrum biedt nog meer interessante producten en diensten voor mensen binnen de vleessector. Zo is er een helpdesk voor vragen omtrent vaktechnische aspecten en is er de mogelijkheid voor individueel advies door middel van bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken. Door het jaar heen wil het Expertisecentrum ook zogeheten ‘Expertkeuringen’ gaan organiseren waarvoor producten kunnen worden ingezonden die vaktechnisch beoordeeld gaan worden door keurmeesters. Verder gaat het Expertisecentrum in het kader van kennisoverdracht ieder jaar opnieuw verschillende seminars en workshops houden. Meer informatie: Expertisecentrum voor het Slagersambacht Tel. +31 (0)6-52027911 | www.expertisecentrumslagersambacht.nl Foodvalley is het kennisintensieve agrifood ecosysteem in Nederland waar vele bedrijven van startups tot en met multinationals en kennisinstellingen samenwerken aan innovatieve oplossingen, gezonde voeding en duurzame productie. Foodvalley NL en Regio Foodvalley hebben beide een licentie voor gebruik van de merknaam. Sinds 1 oktober wordt Foodvalley aan elkaar geschreven, ook in Regio Foodvalley en Foodvalley NL. De huisstijlen en websites van beide organisaties zijn vernieuwd en op elkaar afgestemd. INNOVATIEVE OPLOSSINGEN Door de samenwerking te intensiveren, versterken Foodvalley NL en Regio Foodvalley het merk Foodvalley. “We delen de ambitie om mondiale vraagstukken op het gebied van food aan te pakken. We willen innovatieve oplossingen bieden voor gezonde voeding en duurzame productie, waarbij natuurlijke hulpbronnen optimaal worden benut en de voedselzekerheid toeneemt,” legt directeur Roger van Hoesel van Foodvalley NL uit. Directeur Gert Boeve van Regio Foodvalley is ervan overtuigd dat samen optrekken voordelen biedt. “Bijvoorbeeld als er buitenlandse delegaties komen. We brengen dan aan de ene kant onder de aandacht hoe aantrekkelijk het vestigingsklimaat is in deze regio − met een hoge concentratie aan bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen in agrifood. Aan de andere kant brengt Foodvalley de geïnteresseerden in contact met bedrijven en kennispartners in andere delen van Nederland zodat ze samen voeding gezonder en duurzamer kunnen maken.” Meer informatie: Foodvalley, Tel +31 (0)317 42 7095, www.foodvalley.nl Het Expertisecentrum voor het Slagersambacht heeft een nieuwe website: www.expertisecentrumslagersambacht.nl . Het Expertisecentrum heeft als doel de specifieke kennis en kunde van het slagersvak te borgen.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4