Meat&co nr5 online

P. 15 SLAVAKTO 2018 De Slagers Vak Tentoonstelling (Slavakto) is al jaren een begrip in de Nederlandse slagerswereld. Producten en vakmanschap staan centraal tijdens deze vakbeurs, die op maandag 5 en dinsdag 6 november plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht. P. 22 ALLES BEGINT VANUIT DE GRAANKORREL CEO Dirk Lodewijk van Koopmans en Jan Krijgsheld van innovatiecentrum KIEM gaven leden van Meattech onlangs inzicht in de toekomstplannen en bedrijfsaanpak. “KIEM is de motor van het bedrijf, temeer omdat zij alles ontwikkelen in samenspraak met de klant”, aldus Lodewijk. m e a t & c o n r 5 2 0 1 8 4 15 P. 26 COVERSTORY UNIKON Unikon Industrial Washers & Dryers biedt maatwerk voor onder andere slachthuizen, slachterijen en broederijen. Een mooi voorbeeld van hoe Unikon dit maatwerk vorm geeft, is de nieuwe (uitbeen)handschoenenwasmachine. “Vanuit de markt kwam de vraag, simpelweg omdat er nog geen passende oplossing was”, vertelt directeur Wim Neels. 26 I n h o u d 22 P. 10 INTERVIEW JOOST DE MOOIJ Al meer dan 140 jaar onderzoekt en produceert Chr. Hansen micro-organismen om met hun hulp de kwaliteit van voedingsmiddelen te verbeteren, voor een betere voedselveiligheid over de hele wereld. “Onder het begrip ‘Bio- protectie’ richt de blik zich steeds meer op nieuwe toepassingen zoals vleesbereidingen, gekookte vleeswaren en salades”, weet Joost de Mooij van Chr. Hansen.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4