Meat&Co nr5 online editie

m e a t & c o n r 5 2 0 1 9 5 P. 39 JUBILEUM VOOR SLAGERIJEN KALDENBERG Slagerijen Kaldenberg vierde vorige maand haar 60-jarig jubileum. De industriële vleesverwerker uit Vuren is in handen van de tweede generatie Kaldenberg -de broers Piet en Joop- maar inmiddels is ook de derde generatie al werkzaam binnen het bedrijf, waar wekelijks 200.000 kilogram vlees wordt verwerkt. “Onze ouders begonnen in 1959 met een dorpswinkel inclusief slagerij. Inmiddels zijn we al jaren de huisleverancier van alle Sligro-winkels in Nederland en België, maar we verzorgen ook de foodservice voor verzorgingshuizen en cateraars in het hele land”, vertelt Piet. P. 42 IN HOOG TEMPO VORMEN EN SNIJDEN De vormmachine (VVM) van Verbufa zorgt ervoor dat kroketten, bitterballen, mozzarella, American cookies et cetera in een hoog tempo gevormd en gesneden kunnen worden. De speciale in hoek instelbare gaasband en de perfecte aansluiting op elke paneer-, gaarlijn of vriestunnel maken deze machine uniek. P. 30 DOSSIER BRAZILIË Met de aanstaande handelsovereenkomst tussen Zuid-Amerika en de Europese Unie, beter bekend als de ‘Mercosur Agreement’, staat niets een groeiende import van Braziliaans vlees naar Europa nog in de weg. Toch heeft Brazilië nog een wereld te winnen, vooral op het gebied van imago. Om het ‘negatieve’ beeld bij te schapen, nodigde de Brazilian Association of Animal Protein (ABPA) de wereldpers uit voor een bezoek aan de vakbeurs SIAVS in Sao Paulo. “Er wordt veel geroepen over Braziliaans vlees, maar ons land heeft nog nooit een uitbraak van vogelgriep of varkenspest gehad”, aldus voorzitter Francisco Turra van ABPA. 42 39 30

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4