Meat&Co nr5 online editie

m e a t & c o n r 5 2 0 1 9 4 I n h o u d P. 22 COVERSTORY SICK Hygiëne, voedselveiligheid, traceerbaarheid… Begrippen die binnen de vleesindustrie een vanzelfsprekendheid zijn. SICK biedt een ruim assortiment roestvaststalen sensoren en accessoires die een proceszekerheid zonder zwakke schakels garanderen. De hygiënische oplossingen van SICK worden ingezet voor flexibele automatisering, bescherming van machines en processen en voor zowel kwaliteitscontrole als identificatiedoeleinden. “Onze toepassingen lopen uiteen, omdat voor sensoren die in aanraking komen met het product andere hygiënische eisen worden gesteld dan voor de delen in de productie waar geen sprake is van contact met producten of voedsel”, aldus Alwin van Binsbergen van SICK Nederland P. 6 SEMINAR HYBRIDE VLEESPRODUCTEN Op donderdag 14 november wordt het jaarlijkse seminar van Meattech Technologisch Platform gehouden in Doorwerth. Na de thema’s plantaardige eiwitten en vleeseiwitten kiest Meattech ditmaal voor de combinatie, Hybride Vleesproducten. In andere woorden: ‘Meat & Friends’. Tijdens het seminar wordt in samenwerking met Clyde Don en enkele interessante gastspreker dieper ingegaan op de materie. P. 12 BELGISCHE VLEESINDUSTRIE ZET IN OP KWALITEIT EN VOEDSELVEILIGHEID In het historische centrum van Mechelen verzamelde de Europese vakpers zich voor alweer de veertiende editie van het ‘Round Table’-programma van VLAM - Belgian Meat Office. In het prachtige decor van het Martin’s Patershof Hotel schoven journalisten uit de vleesindustrie aan voor het jaarlijkse rondetafelgesprek. Drie interessante sprekers, een kritisch publiek en een leerzame discussie over de kwaliteit van Belgisch vlees. De redactie van vaktijdschrift Meat & Co was erbij. P. 16 VOORTSCHRIJDENDE ONTWIKKELINGEN BIJ GRASSELLI Op het gebied van slicing en snijden biedt het Italiaanse kwaliteitsmerk Grasselli, één van de merken die binnen de Benelux exclusief worden geleverd door INFOOD Industrial Food Equipment, een reeks nieuwe ontwikkelingen. De KSL-DV is een hoog-rendement- partner voor de vleesverwerkende industrie. De machine is bovendien gemakkelijk te combineren met andere systemen. Ook op het gebied van ‘further processing’ heeft Grasselli flinke stappen gezet, wat wordt bewezen met de NSA-Cross Cut slicers. Voor het zeer exact positioneren van producten zijn er de CWS Slicers. 12 6 22

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4